Megasquirt PNP Launch control problem, need help! - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-08-2008, 04:46 PM   #1
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (11)
 
Join Date: Sep 2007
Location: Killen, AL, 35645
Posts: 733
Total Cats: 2
Default Megasquirt PNP Launch control problem, need help!

Hey guys, i'm running a 1996-1997 Megasquirt PNP with the clutch switch set up for launch control. It's been working fine, but now I have a serious problem, everytime I set launch control on through megatunes, the engine's rev limiter kicks in at 5200 rpms, I have tried reburning the LC rpm values into the computer and nothing works. My cars' rev limiter kicks in at 5200 rpm's regardless of whether or not the clutch pedal is pressed in. If I cut it off, all works fine and the car is back to normal.

Should I send my warranted Megasquirt PNP back in for repairs, I have reloaded my MSQ files, but to no avail...

I need help, or my life is over with...
Cody Strife is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2008, 05:11 PM   #2
Elite Member
iTrader: (5)
 
Join Date: Oct 2007
Location: Canton, Ga
Posts: 1,707
Total Cats: 19
Default

Does it kick in in gear with the clutch out? it sounds like flat shift is coming on. I'd check your clutch and neutral switches before sending the MSPNP in.
Stealth97 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2008, 05:37 PM   #3
Elite Member
iTrader: (13)
 
cjernigan's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 8,147
Total Cats: 6
Default

Load the base MSPNP map that you can download off the mspnp.com website. You are calibrating your TPS aren't you?
cjernigan is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2008, 05:56 PM   #4
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (11)
 
Join Date: Sep 2007
Location: Killen, AL, 35645
Posts: 733
Total Cats: 2
Default

Yeah, but I have flat shift disconnected...
Cody Strife is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2008, 06:04 PM   #5
Elite Member
iTrader: (13)
 
cjernigan's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 8,147
Total Cats: 6
Default

You said it's been working fine and now it doesn't. I haven't heard of many MSNPNP's just failing. How about you post your MSQ.
cjernigan is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2008, 12:40 AM   #6
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (11)
 
Join Date: Sep 2007
Location: Killen, AL, 35645
Posts: 733
Total Cats: 2
Default

There you, check it out for me!
Attached Files
File Type: zip Bell Series 1 Semituned.zip (5.7 KB, 85 views)
Cody Strife is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2008, 01:09 AM   #7
Elite Member
iTrader: (13)
 
cjernigan's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 8,147
Total Cats: 6
Default

Well i had 12 errors when I loaded your msq so these issues might be corruption caused by those errors.

Change your "enable launch when TPS above" value to a larger one. My WOT TPS ADC is 186 and I have launch enabled above 175 i believe. If you have a sensitive clutch switch for some reason or another it might be enabling on accident. Increase the value from 40 and it might help.


Your Dwell and Overboost settings are weird/wrong as well but i'm going to assume those wrong values were caused by the error and the corruption that ensued.


cjernigan is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
15x10 - 15x11 6UL @ 949 Racing emilio700 Wheels and Tires 151 06-02-2017 03:36 PM
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Leaky Wilwoods mx592 Suspension, Brakes, Drivetrain 1 10-01-2015 01:45 AM
Any pnp megasquirt for 2001 Big_gumby WTB 0 09-30-2015 04:34 PM
1996 Turbo Build Goldwar DIY Turbo Discussion 2 09-29-2015 10:20 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:47 PM.