Misfire - Page 3 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-25-2007, 11:03 PM   #41
Elite Member
iTrader: (12)
 
Join Date: Aug 2006
Location: Central-ish VA
Posts: 4,449
Total Cats: 16
Default

It sounds like you need an aftermarket misfire system.
neogenesis2004 is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2007, 11:15 PM   #42
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Location: Windsor, Ont
Posts: 67
Total Cats: 0
Default

Yeah I did clean up the board decently. Didnt scrub very much but it looked clean. I'll do it again to be safe while I have it out to look everything over.

and uh, aftermarket misfire system
dedoky is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2007, 11:17 PM   #43
Elite Member
iTrader: (13)
 
cjernigan's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 8,147
Total Cats: 6
Default

cjernigan is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2007, 11:25 PM   #44
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Location: Windsor, Ont
Posts: 67
Total Cats: 0
Default

Dont quite see how a misfire system would cure my misfire problem
dedoky is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2007, 11:29 PM   #45
Elite Member
iTrader: (12)
 
Join Date: Aug 2006
Location: Central-ish VA
Posts: 4,449
Total Cats: 16
Default

It was a joke. You'll catch on, just let it marinate.
neogenesis2004 is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2007, 11:33 PM   #46
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Location: Windsor, Ont
Posts: 67
Total Cats: 0
Default

mmmmm.... marinate
dedoky is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2007, 11:24 AM   #47
Supporting Vendor
iTrader: (5)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Duluth, GA 30097
Posts: 798
Total Cats: 0
Default

Schematics are in the Megamanual so you can check out any specific circuit--

V3 Board Schematics Online

Or here's a pdf download, easier to search for signal tags to follow them around: http://www.diyautotune.com/downloads...Schematics.pdf


You're probably pulling spark from the LED's like most all of us right? You'd want to look at those circuits... There's not much to them.

I'm honestly not real optimistic that this is where your problem lies, but it's certainly a possibility and worth looking into...
FoundSoul is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2007, 11:04 PM   #48
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Location: Windsor, Ont
Posts: 67
Total Cats: 0
Default

I checked the board over and I found a lot of flux between all the LEDs. Chipped it all off easily. I must have gone back and resoldered them after cleaning or something. I really hope that was it as I cant find anything else wrong.
dedoky is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2007, 03:31 PM   #49
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Location: Windsor, Ont
Posts: 67
Total Cats: 0
Default

Ok Ben you win, I'll try swappin the ignitor.
dedoky is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mystery Engine Trouble. Halp, mt.net! vehicular General Miata Chat 12 09-14-2015 04:17 PM
Missfires on idle and cruising (no load) emarkey DIY Turbo Discussion 2 09-05-2015 07:59 PM
Dumb question about crank and cam angle sensors AlwaysBroken Engine Performance 4 09-04-2015 02:35 PM
Car not starting any help appreciated bruss MEGAsquirt 1 08-31-2015 11:45 AM
Dwell setting for my MSM? evank MEGAsquirt 8 04-03-2009 07:07 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 03:57 PM.