MS1 Brainsquirt No Spark No Injectors No Comms with Laptop - Page 2 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-18-2014, 08:48 PM   #21
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Jul 2009
Location: Morrison, CO
Posts: 472
Total Cats: 46
Default

Oh christ somebody please help me. My car should be driving by now.

I've gone through 3 different coilpacks and I still have no spark so it must be something else.

I have 12v at the coilpack, ground is fine, signal wire is connected to the MS3x spark out A and B and appears to be working.

No spark with stock ECU.

Full sync when cranking.

Composite log and msq attached.

Tell me anything.
Attached Files
File Type: msq CurrentTune.msq (177.6 KB, 26 views)
File Type: csv fuckme.csv (30.3 KB, 20 views)
vitamin j is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2014, 08:52 PM   #22
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Jul 2009
Location: Morrison, CO
Posts: 472
Total Cats: 46
Default

vitamin j is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2014, 09:54 PM   #23
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Jul 2009
Location: Morrison, CO
Posts: 472
Total Cats: 46
Default

Two things:

A: if the CAS was bad, I wouldn't get full sync with the MS right?

B: Can anyone else measure the 12v and gnd wires to their coilpack and tell me if they're shorted out? I still have this short and it only appears when I have the gauge cluster plugged in, the gauge cluster has a short between 12v and gnd and it's the same across two different clusters I have.
vitamin j is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2014, 02:28 PM   #24
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Jul 2009
Location: Morrison, CO
Posts: 472
Total Cats: 46
Default

Welp it's running now and running well. Unfortunately I have to drive it with the fuel pump jumper because the relay isn't kicking on. Oh well it's driving.
vitamin j is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2014, 03:34 PM   #25
Elite Member
iTrader: (13)
 
Join Date: Dec 2006
Location: Taos, New mexico
Posts: 5,703
Total Cats: 237
Default

Your thread is lonely, but glad its working again. SO all this time it was a fuel pump relay? Or the MS itself that was not engaging the fuel pump relay like it should?
Fireindc is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2014, 06:08 PM   #26
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Jul 2009
Location: Morrison, CO
Posts: 472
Total Cats: 46
Default

Still not really sure of the cause. I traced a few shorts, one was an aftermarket rear O2 sensor that was wired totally wrong, shorting 12v through one of the signal outputs. The gauge cluster had burn marks near the solder joints on the fuel gauge and the CEL and had shorts so I replaced the cluster. None of these things ever blew the fuse but maybe over a long period of time did some damage?

Most of this time I had spark but it was way too weak for my timing light to pick it up so I thought there wasn't any.

Fuel pump relay was the first thing I diagnosed, but the jumper was easy enough and I had bigger problems. I have a new relay coming.

My MS1 is still dead so whatever happened it was exciting.
vitamin j is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 58 12-13-2017 10:04 PM
Changing from 460cc to flow force 610cc in diypnp 90 Turbo MEGAsquirt 19 10-19-2015 04:23 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Going back to stock. Need some 1.6 parts. Trent WTB 2 10-01-2015 01:15 PM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:23 AM.