MS1 build issue - rpm tests - Page 3 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-29-2007, 01:34 PM   #41
Miotta FTW!
Thread Starter
iTrader: (24)
 
Splitime's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chicagoland, IL
Posts: 4,294
Total Cats: 26
Default

Quote:
Originally Posted by Arkmage View Post
What version of code do you have in the ECU? Have you tried the B&G standard code? It comes preconfigured just right for the stim.
Tried it with the original stuff. Updated to the MSnSextra stuff upon a suggestion, niether works. Both will get everything but RPM working.... when it should be everything... including RPM.
Splitime is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2007, 01:57 PM   #42
Elite Member
iTrader: (3)
 
Join Date: May 2006
Location: Houston, TX
Posts: 2,900
Total Cats: 0
Default

do you have a scope available to you? or in the least a store that sells them so you can buy one and return it? I'd check that the stim is outputting the signal. If not, I should be in the new house in a few weeks, then I'll have an address for you to ship the stim to for testing.
Arkmage is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2007, 02:33 PM   #43
Miotta FTW!
Thread Starter
iTrader: (24)
 
Splitime's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chicagoland, IL
Posts: 4,294
Total Cats: 26
Default

Quote:
Originally Posted by Arkmage View Post
do you have a scope available to you? or in the least a store that sells them so you can buy one and return it? I'd check that the stim is outputting the signal. If not, I should be in the new house in a few weeks, then I'll have an address for you to ship the stim to for testing.
I'll see what I can find, but I don't have a scope on hand... so i'll check shops.
Splitime is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2007, 02:50 PM   #44
Elite Member
iTrader: (3)
 
Join Date: May 2006
Location: Houston, TX
Posts: 2,900
Total Cats: 0
Default

Sorry I promised to help more and havn't done it... I've been low on time lately. I will help you out as much as possible if my schedule ever clears up (going to be working a 14 hour shift tomorrow it looks like, so maybe I'll get done early on friday).
Arkmage is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2007, 02:53 PM   #45
Miotta FTW!
Thread Starter
iTrader: (24)
 
Splitime's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chicagoland, IL
Posts: 4,294
Total Cats: 26
Default

Its all good. Im about ready to send it to the msefi.com recommended electrical tech. He will probably fix it in about 2 seconds... send it back then I can finish it.
Splitime is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2007, 05:13 PM   #46
Elite Member
iTrader: (3)
 
Join Date: May 2006
Location: Houston, TX
Posts: 2,900
Total Cats: 0
Default

sounds like a reasonable plan... what does he charge?
Arkmage is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2007, 05:46 PM   #47
Miotta FTW!
Thread Starter
iTrader: (24)
 
Splitime's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chicagoland, IL
Posts: 4,294
Total Cats: 26
Default

Quote:
Originally Posted by Arkmage View Post
sounds like a reasonable plan... what does he charge?
I think 45 hourly shop rate. He does electronic repair for his living. I talked with him, looks like i can send it and he'll do some more of the build during the hour paid minimum.

Guy seems to basically be the go too repair guy for the MS people.
Splitime is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2007, 06:06 PM   #48
Elite Member
iTrader: (3)
 
Join Date: May 2006
Location: Houston, TX
Posts: 2,900
Total Cats: 0
Default

not a bad deal, although one hour of repair is about 15% of the MS cost.
Arkmage is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2007, 10:36 PM   #49
Miotta FTW!
Thread Starter
iTrader: (24)
 
Splitime's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chicagoland, IL
Posts: 4,294
Total Cats: 26
Default

Packed up and going to him tomorrow.
He's going to trouble shoot it and then with excess hour left continue the build to save me effort.
Splitime is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2007, 10:56 PM   #50
Elite Member
iTrader: (3)
 
Join Date: May 2006
Location: Houston, TX
Posts: 2,900
Total Cats: 0
Default

score.
Arkmage is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2007, 04:34 PM   #51
Miotta FTW!
Thread Starter
iTrader: (24)
 
Splitime's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chicagoland, IL
Posts: 4,294
Total Cats: 26
Default

Looks like bad component on the Stim and one on the MS. Fixed and coming back. I'll be finishing it up... then its fab time.
Splitime is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2007, 10:36 AM   #52
Elite Member
iTrader: (3)
 
Join Date: May 2006
Location: Houston, TX
Posts: 2,900
Total Cats: 0
Default

rock on... glad to hear repair went smoothly.
Arkmage is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2007, 10:07 PM   #53
Miotta FTW!
Thread Starter
iTrader: (24)
 
Splitime's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chicagoland, IL
Posts: 4,294
Total Cats: 26
Default

I have rpm... time to finish this thing and get to the fab work.

Weeee....
Splitime is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2007, 10:12 PM   #54
Elite Member
iTrader: (13)
 
cjernigan's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 8,147
Total Cats: 6
Default

Nice, get to it man. You have it installed to run NA while you fab or what?

(Or are you the guy that has to travel like 2 hours to a shop to work on the car?)
cjernigan is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2007, 05:20 PM   #55
Miotta FTW!
Thread Starter
iTrader: (24)
 
Splitime's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chicagoland, IL
Posts: 4,294
Total Cats: 26
Default

1.5hrs to the warehouse. With the MS ready (finished full build on it today, I'll do the miata specific mods tomorrow), we can trailer it to the work area and get too it.

It'll be started up on boost. Car is apart and ready for build.
Splitime is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Low oil pressure after 1.8 swap and new turbo setup JesseTheNoob DIY Turbo Discussion 15 09-30-2015 03:44 PM
Odd Steering issue interestedofold Suspension, Brakes, Drivetrain 5 09-29-2015 02:42 PM
3rd Time's a Charm...hopefully. zephyrusaurai Meet and Greet 2 09-28-2015 11:59 PM
Are my coils failing? viriiguy General Miata Chat 5 09-28-2015 08:39 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 03:19 PM.