MS2 hesitates to rev - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-07-2011, 07:25 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Location: Sydney Australia
Posts: 138
Total Cats: 0
Default MS2 hesitates to rev

One more request for help.
This one has me quite stumped, it tests fine on the stim but in the car hesitates to rev as if there's timing being retarded.

It's a MS2 standalone, 1.6 currently N/A, batch ignition and fuel (for now).
Edit: Also running Joe's spark out, Narrowband o2 (for now), GM AIT, Stock CLT, fans by stock CLT switch, a/c pins bridged at ecu plug.

I've attached the MSQ and a log which apart from a noisy CLT signal, seems ok, but somehow it isn't.

Can a fresh set of eyes help out please?
Attached Files
File Type: msq 2011-03-07_21.53.58.msq (79.2 KB, 50 views)
File Type: msl 2011-03-07_20.45.12.msl (676.4 KB, 58 views)

Last edited by ampz; 03-07-2011 at 03:16 PM. Reason: add more info
ampz is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2011, 11:56 AM   #2
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,264
Total Cats: 51
Default

Spotted a few times where it lost sync, but it didn't do that at full throttle.

It would help if you had an AFR reading in the log.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2011, 03:12 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Location: Sydney Australia
Posts: 138
Total Cats: 0
Default

AFR is weird, right now it's just the narrowband (stock) 02 sensor and it registers in TS dash, but doesn't appear on the log.

I will just shelve this until I put the LC1 back in maybe this weekend.
The LC1 was playing up though when I pulled it out last year along with the turbo.
(and the old MS1 unit which got water damaged :( ).

It is strange because a blip of the throttle will happily rev the engine, but steady throttle will really bog the engine down (like a crimped vac line).
I've only taken the car through a few gears down the end of the street and back (1/4 mile tops).
ampz is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2011, 09:25 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Location: Sydney Australia
Posts: 138
Total Cats: 0
Default

I got around to putting the LC1 back in, but whilst the controller is still ok, the sensor is stuffed :( the heater ground wire on the sensor has broken, probably as a result of the PPF bolt breaking at the track last year and the wire stretching, all I get out of the sensor is garbage after resoldering the wire.

I tried local places for a replacement sensor, it's more expensive than getting the LC1 Kit from overseas.
There was a thread recently about Autozone having the sensor available but they don't ship to Australia.
Are there any places that are recommended to buy from, that are also budget friendly?
ampz is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Another Alternator thread ihiryu General Miata Chat 9 09-28-2015 11:22 AM
mslabs MS2 - Idle control issue ndragun MEGAsquirt 0 09-20-2015 11:28 PM
Flex fuel settings on Rev build MS3 PnP for NB8B nitrodann MEGAsquirt 0 09-07-2015 09:01 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:05 PM.