MS2 newest beta - problems with 99-00 rpms - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-30-2009, 03:51 AM   #1
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Location: Schwarzenberg, Germany
Posts: 1,497
Total Cats: 81
Question MS2 newest beta - problems with 99-00 rpms

Hi to all the MS2 guys,

the developemt of the MS2 2.1.0 code goes on and mostly because of the new boost control PID code for closed loop boost control I am following this quite interested.

Now I loaded the newest beta 20090129 yesterday and can't seem to get sensible rpm readings anymore... (with Jimstim attached - car is in winter sleeping mode right now). With the 2.0.1 code and also the beta before 20090120a there was no problem - now it doesn't seem to work anymore.

(The board has Abes circuit for the OEM CAS and CAM signals)

They added a new noise filter for the trigger with this beta and maybe this is the problem - though all of this is swithced to "off" at my MSQ.

Had a chat with Abe about this already and he thinks the noise filter is made wrong the way it is - because you have to input quite a lot of values, which the MS could simply calculate by itself with the right code written.

Have a look at this thread:
MSx/Extra EFI • View topic - MS2/extra beta 2.1.0 20090129

Please could someone with MS2 and a 99-00 and OEM sensors confirm my observation of the not working RPMs?!

Thanks
Zaphod is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2009, 06:47 AM   #2
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Location: Schwarzenberg, Germany
Posts: 1,497
Total Cats: 81
Default

Zaphod is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Leaky Wilwoods mx592 Suspension, Brakes, Drivetrain 1 10-01-2015 01:45 AM
Low oil pressure after 1.8 swap and new turbo setup JesseTheNoob DIY Turbo Discussion 15 09-30-2015 03:44 PM
Are my coils failing? viriiguy General Miata Chat 5 09-28-2015 08:39 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:12 AM.