MS2PNP Cooling fan issue. - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-12-2012, 08:16 PM   #1
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2012
Location: Tampa, FL
Posts: 761
Total Cats: 19
Default MS2PNP Cooling fan issue.

Alright so I have my '99 miata with an 04 msm engine in it. I've been doing the tuning here recently after fixing A LOT of stuff but she's finally on the road again with boost.

I'm having an issue with my cooling fan NOT coming on at all. I tested the fan. It works fine, I let the car warm up and tested the harness, nothing. Ground is good though.

I'm just not getting the signal for some reason?
From what I've read. ACCEL LED is my fan control (it uses coolant > ### in the 99 base map off of DIY's site) but it still doesn't make them come on.
The fuse in the engine compartment marked FAN has continuity too.

Does anyone have any idea's what may be the issue?
I would really like to not over heat if I get stuck in Tampa traffic..
Thank's everyone
Impuls is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 10:05 AM   #2
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 192
Total Cats: 8
Default

Start with the basics.

1. does your relay work?
2. Is your relay receiving 12v from the ECU?
tpwalsh is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 10:08 AM   #3
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,885
Total Cats: 1,792
Default

Do you have a MSPNP2? ...a MS2PNP could mean anything.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 02:33 PM   #4
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2012
Location: Tampa, FL
Posts: 761
Total Cats: 19
Default

Quote:
Originally Posted by tpwalsh View Post
Start with the basics.

1. does your relay work?
2. Is your relay receiving 12v from the ECU?
Where is said relay?
I didn't check if the FAN fuse was getting power I didn't think of it. ><


Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
Do you have a MSPNP2? ...a MS2PNP could mean anything.
MS PNP 2
Impuls is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 02:33 PM   #5
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,885
Total Cats: 1,792
Default

okay, please upload your msq
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 02:39 PM   #6
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2012
Location: Tampa, FL
Posts: 761
Total Cats: 19
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
okay, please upload your msq
Oh forgot about that! My bad.


I'm also open to any suggestions on the tune. :P Just started tuning.
I run pretty rich most of the time ; at lease it's not lean though
Attached Files
File Type: msq CurrentTuneOfAwesomenessicty.msq (87.1 KB, 61 views)
Impuls is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 02:45 PM   #7
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,885
Total Cats: 1,792
Default

nice filename.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 02:49 PM   #8
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,885
Total Cats: 1,792
Default

looks setup correctly. if you lower the 203F number below that of what the current registered CLT temp reading is, it still wont turn on?
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 03:08 PM   #9
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2012
Location: Tampa, FL
Posts: 761
Total Cats: 19
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
nice filename.
xD thanks
Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
looks setup correctly. if you lower the 203F number below that of what the current registered CLT temp reading is, it still wont turn on?
Yeah I put it as low as 173F still nothing.
Maybe it's this relay this guy is talking about? I'ma have a look at my '99 wiring diagram book to see if I can find where it's at.
Impuls is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Expected intake temps on the track? tazswing Race Prep 20 10-03-2015 12:04 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Odd Steering issue interestedofold Suspension, Brakes, Drivetrain 5 09-29-2015 02:42 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:38 PM.