MS3 no-spark (REV built) - Page 3 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-30-2015, 04:59 PM   #41
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: Pittsburgh PA
Posts: 1,196
Total Cats: 12
Default

I'm feeling as though I may be a complete moron. Spark signal is going to the coil-connectors, no spark coming out. No idea how this is happening.
2ndGearRubber is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2015, 05:14 PM   #42
SADFab Destructive Testing Engineer
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 17,992
Total Cats: 1,459
Default

Quote:
Originally Posted by 2ndGearRubber View Post
I'm feeling as though I may be a complete moron. Spark signal is going to the coil-connectors, no spark coming out. No idea how this is happening.
Coil has 12v? Sending it to the correct pin? Good ground?
aidandj is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2015, 05:29 PM   #43
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: Pittsburgh PA
Posts: 1,196
Total Cats: 12
Default

Quote:
Originally Posted by aidandj View Post
Coil has 12v? Sending it to the correct pin? Good ground?
11.75volts at top coil-on-plug connector pin. Battery is a tad weak at the moment.

From looking at the mazda diagram, Power then ground, then signal, is the pin order for the 01+ connectors, descending from the top.



I can watch the trigger signal when I probe the connector with my multimeter. Yet, no spark output. I've tried 4 different coils.
2ndGearRubber is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2015, 06:34 PM   #44
Supporting Vendor
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,440
Total Cats: 198
Default

A diagram I have says A = 12V, B = ground, C = trigger.

Edit: Looks like we have the same diagram.
Reverant is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2015, 07:06 PM   #45
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: Pittsburgh PA
Posts: 1,196
Total Cats: 12
Default

So, if we both agree the wiring is going to the right places, where does that leave my spark output?


Lots of dead coilpacks?
2ndGearRubber is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2015, 07:19 PM   #46
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: Pittsburgh PA
Posts: 1,196
Total Cats: 12
Default

So I fired up the old tunerstudio.


I have pulse width at the injectors. YAY!


I would imagine that means I have spark output now.

Perhaps my weak battery couldn't properly fire the coils? I have fuel for sure now, I can smell the flooded cylinders.
2ndGearRubber is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2015, 07:42 PM   #47
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: Pittsburgh PA
Posts: 1,196
Total Cats: 12
Default

The plot thickens. Fuel is there.


However my timing light and multimeter both confirm no spark current through the coil wires. Would having signal and ground reversed have cooked the coils?


The main screen now says: Ready/Cranking/RPM Sync/Full rpm sync.

However, "SPK1/2" does not turn green. If it were to be green; Is this the idiot light for "yes, you have spark"?
2ndGearRubber is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2015, 04:50 AM   #48
Supporting Vendor
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,440
Total Cats: 198
Default

SPK1/2 is to show if you are using spark table 1 or 2.

Why not try to fire it up with the 94 coils so see if everything up to the coils is ok?
Reverant is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2015, 11:42 AM   #49
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: Pittsburgh PA
Posts: 1,196
Total Cats: 12
Default

Quote:
Originally Posted by Reverant View Post
SPK1/2 is to show if you are using spark table 1 or 2.

Why not try to fire it up with the 94 coils so see if everything up to the coils is ok?

IT RUNS!!!!!


You're awesome Rev.



Kinda idling high, rich, wants to die if I give it gas, but I haven't set the timing yet either. I'll keep you updated.
2ndGearRubber is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2015, 05:21 PM   #50
Supporting Vendor
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,440
Total Cats: 198
Default

Good to know man!
Reverant is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: AEM EMS-4 ECU, MAP sensor, and wiring harness crashnscar Miata parts for sale/trade 10 07-11-2016 12:49 AM
Goatse tries to boost and probably fails numerous times Goatsby Build Threads 37 12-16-2015 01:59 AM
Newer 1.6 Coils w/1.8 Bracket and plug wires swankyjosh Miata parts for sale/trade 1 11-14-2015 02:49 PM
Check my 1.8 build parts nixer600 Engine Performance 11 10-27-2015 03:56 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:59 PM.