MSPNP 2 start help - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-26-2013, 06:25 PM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2011
Location: Yarmouth, ME
Posts: 3
Total Cats: 0
Default MSPNP 2 start help

Hi there,

I'm having an issue starting my car after having switched to my megasquirt and I'm hoping an extra set of eyes can catch a mistake I may have made. It turns and turns but I don't even get a sputter. I attached my tune and a datalog of the start.

I used MS2-Extra Conversion Manual and http://www.msextra.com/doc/ms2extra/...n_Ignition.htm as my points of reference for navigating through Tunderstudio.

Car is a 2000, have MSPNP 2, Deatschwerks 700cc injectors, Aem Uego and BEGI S1 kit.

Thanks
Attached Files
File Type: msq New.msq (83.6 KB, 55 views)
File Type: msl First Try.msl (73.6 KB, 52 views)
rtr2885 is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2013, 03:16 PM   #2
Ben
Supporting Vendor
iTrader: (33)
 
Ben's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: atlanta-ish
Posts: 12,689
Total Cats: 99
Default

Did you not use the included CD to load TunerStudio with the pre-made project? Your tune file suggests you created your own project.

Go to File > Project > Project Properties (or control + p)
Click on settings tab
Ensure that MegaSquirt/Microsquirt selection is set to Microsquirt Module/MSPNP.
Ben is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2013, 03:17 PM   #3
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

Did you scale Required Fuel for your injectors?

How's your timing look?
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2013, 06:24 PM   #4
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2011
Location: Yarmouth, ME
Posts: 3
Total Cats: 0
Default

Ben- You're correct. In an effort to not make any mistakes I believe I over-thought the situation and confused myself and created my own. I flashed back to the map provided for 99-00 with the only change I made to the reqfuel but that didn't work either.

The selection is the microsquirt/MSPNP. Does that make sense, it was purchased from 949Racing...the other selection is the MS 2 v3 that it could possibly be. Megasquirt PnP Miata 99-00


Matt- I believe I created my own map that I'm sure was hideously incorrect. But I did scale the injectors as 1845..4..700..14.7 and came out with 4.4. After going back to the map provided and scaling the injectors it still wouldn't start.

I didn't work with the timing because the instructions say to do that once the car is started.

Last edited by rtr2885; 10-28-2013 at 07:21 PM. Reason: failure
rtr2885 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2013, 01:00 PM   #5
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2011
Location: Yarmouth, ME
Posts: 3
Total Cats: 0
Default

Back at this again. After attempting to load the tune provided I get this:

9 Warnings:
Warning: Parameter in .msq, but not valid for current firmware: No options found for Bit EcuParameter:flexport equal to the proposed "JS11"
Warning: Parameter in .msq, but not valid for current firmware: No options found for Bit EcuParameter:spk_config_spka equal to the proposed "JS10"
Warning: Parameter in .msq, but not valid for current firmware: No options found for Bit EcuParameter:rtbaroport equal to the proposed "MS2 AD6/JS5"
Warning: Parameter in .msq, but not valid for current firmware: No options found for Bit EcuParameter:ego2port equal to the proposed "MS2 AD6/JS5"
Warning: Parameter in .msq, but not valid for current firmware: No options found for Bit EcuParameter:boost_ctl_pins equal to the proposed "JS11"
Warning: Parameter in .msq, but not valid for current firmware: No options found for Bit EcuParameter:tacho_opt3f equal to the proposed "D14"
Warning: Parameter in .msq, but not valid for current firmware: No options found for Bit EcuParameter:launch_opt_pins equal to the proposed "PE0/JS7"
Warning: Parameter in .msq, but not valid for current firmware: No options found for Bit EcuParameter:N2Oopt_pins2 equal to the proposed "IAC1+2"
Warning: Parameter in .msq, but not valid for current firmware: No options found for Bit EcuParameter:N2Oopt_pins equal to the proposed "PE0/JS7"

What am I missing here? Is there anyway to start fresh?
rtr2885 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2013, 12:37 PM   #6
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

Just give those settings a sanity check - the 3.3.0 code renamed some of the I/O ports.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 58 Yesterday 10:04 PM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
Leaky Wilwoods mx592 Suspension, Brakes, Drivetrain 1 10-01-2015 01:45 AM
3rd Time's a Charm...hopefully. zephyrusaurai Meet and Greet 2 09-28-2015 11:59 PM
why is my car running like pewp? (tune/datalog) itsMikey MSPNP 3 09-28-2015 07:40 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:07 PM.