mspnp2 wont connect to tuner studio - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-12-2015, 08:42 PM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 15
Total Cats: 0
Default mspnp2 wont connect to tuner studio

I found some time to work on my car today and I can't get it to work.

I opened tunerstudio and selected create new project. Clicked detect for the firmware and it just sits there searching forever. Nothing happens.

I used the portcheck v2b program that came on the disc and it says opened com3. And then lists what I believe is the firmware for my ecu.

I'm totally new to this and I don't know what is going on? Can somebody help me here?
svbc is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2015, 08:45 PM   #2
Elite Member
iTrader: (7)
 
bahurd's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Ohio
Posts: 2,124
Total Cats: 144
Default

bahurd is online now   Reply With Quote
Old 08-12-2015, 09:00 PM   #3
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 15
Total Cats: 0
Default

In those instructions step 4b says if it can't find the ini file a dialog box will pop up. It's been searching for known devices for 10 minutes and nothing has popped up.
svbc is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2015, 09:09 PM   #4
Elite Member
iTrader: (7)
 
bahurd's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Ohio
Posts: 2,124
Total Cats: 144
Default

<p>&nbsp;</p><p>
Quote:
Originally Posted by svbc View Post
In those instructions step 4b says if it can't find the ini file a dialog box will pop up. It's been searching for known devices for 10 minutes and nothing has popped up.
</p><p>&nbsp;</p><p>Make sure Tunerstudio can talk to the ECU</p><p>Communications &gt; Settings &gt; Detect</p><p>Power has to be on also.</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p>
bahurd is online now   Reply With Quote
Old 08-12-2015, 09:25 PM   #5
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 15
Total Cats: 0
Default

Key is in on position. First two light on the ecu are on. I click on communications and it wont let me click settings.
svbc is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2015, 10:58 PM   #6
Elite Member
iTrader: (7)
 
bahurd's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Ohio
Posts: 2,124
Total Cats: 144
Default mspnp2 wont connect to tuner studio

I see you have another thread on what I guess is the same subject. Don't know why you needed to create a new project if you had communication with the ECU. <br /><br />I'll let Matt work it out with you. Good luck.
bahurd is online now   Reply With Quote
Old 08-12-2015, 11:05 PM   #7
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 15
Total Cats: 0
Default

I figured it out and connected. Now I just need to get it to start. Thanks.
svbc is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 57 07-19-2017 05:11 PM
OTS Bilstein to motorsports ASN conversion stoves Suspension, Brakes, Drivetrain 5 04-21-2016 04:00 PM
MSPNPPro-MM0105: Coolant Temperature Output slomiata MEGAsquirt 5 10-07-2015 02:11 PM
Bizarre connection issue? nick470 MEGAsquirt 1 09-30-2015 11:32 PM
why is my car running like pewp? (tune/datalog) itsMikey MSPNP 3 09-28-2015 07:40 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:35 AM.