New install issue..... Be gentle!! - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-06-2010, 07:43 PM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 26
Total Cats: 0
Default New install issue..... Be gentle!!

Firstly, greetings from the uk!

I apologise in advance for my elastic band, but my speck is as follows....

94 1.8 miata,eaton M45 S/C from a mini cooperS, rx8 injectors, MSpnp, 11% reduction pulley.

I am having a problem where my Map sensor reading gets to exactly 90kpa, then stops and stays there when I put my foot down. Can anyone advise what this could be?

I'm not sure if its something wrong with the MS or the install.....

I'm tuning it (or attempting to) with tunerstudio,
oakesy2001uk is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2010, 07:49 PM   #2
Murderator
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 36,174
Total Cats: 2,575
Default

faulty map sensor?
18psi is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2010, 07:58 PM   #3
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 26
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by 18psi View Post
faulty map sensor?
hoping not as its a long way to send it back, but really not sure what else it could be...

Hoping I have done something obviously wrong!
oakesy2001uk is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2010, 07:59 PM   #4
Murderator
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 36,174
Total Cats: 2,575
Default

like installed a 1 bar map sensor?
18psi is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2010, 08:06 PM   #5
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 26
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by 18psi View Post
like installed a 1 bar map sensor?
its plug and play, so it comes with a 4-bar ( I hope).
oakesy2001uk is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2010, 08:11 PM   #6
Supporting Vendor
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,440
Total Cats: 198
Default

Quote:
Originally Posted by oakesy2001uk View Post
hoping not as its a long way to send it back, but really not sure what else it could be...

Hoping I have done something obviously wrong!
If it is the MAP sensor, you can send it to me and I'll repair it for the cost of a new MAP sensor only (currently 12 quid) plus shipping (or you can pay the shipping when you receive the unit back, which is preferred). UPS can deliver next day with Saver (I get packages from Farnell the next day I order them!). I'm in Greece and that saves you both on shipping costs and time. PM me if you are interested.

Jim
Reverant is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2010, 08:14 PM   #7
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 26
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Reverant View Post
If it is the MAP sensor, you can send it to me and I'll repair it for the cost of a new MAP sensor only (currently 12 quid) plus shipping (or you can pay the shipping when you receive the unit back, which is preferred). UPS can deliver next day with Saver (I get packages from Farnell the next day I order them!). I'm in Greece and that saves you both on shipping costs and time. PM me if you are interested.

Jim
thanks very much I'll keep that in mind!
oakesy2001uk is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2010, 08:20 PM   #8
Supporting Vendor
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,440
Total Cats: 198
Default

I just noticed that you have a '94 so your MSPNP has the MPH6400 MAP sensor which I don't have in stock (I only have the 2.5bar MAP sensor), so I can't readily help, my apologies.

Jim
Reverant is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2010, 08:23 PM   #9
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 26
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Reverant View Post
I just noticed that you have a '94 so your MSPNP has the MPH6400 MAP sensor which I don't have in stock (I only have the 2.5bar MAP sensor), so I can't readily help, my apologies.

Jim
no worriers, the map sensor setting in tunerstudion should be set to 400kpa then? this was one of the things I was wondering could be set wrong!

I hope it hsn't come direct from DIYAT with a broken MAP sensor, although I'd say its hopefully more likely something I have done!
oakesy2001uk is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2010, 08:28 PM   #10
Supporting Vendor
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,440
Total Cats: 198
Default

Yes, it should be set to 400kPa.

Jim
Reverant is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2010, 08:29 PM   #11
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 26
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Reverant View Post
Yes, it should be set to 400kPa.

Jim
ok, It is, so its not that :-(
oakesy2001uk is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2010, 08:56 PM   #12
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 26
Total Cats: 0
Default

I think its sorted, I'll know more tomorrow when I get out in it properly as its far to late now to be messing, but I'm getting much more realistic MAP readings now, but although the basic settings map sensor type was set to 400, it was set to 250 in the proporties!
oakesy2001uk is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Buzzing from driver side of engine bay? (MS3 install) nick470 MEGAsquirt 7 06-16-2017 02:53 PM
OTS Bilstein to motorsports ASN conversion stoves Suspension, Brakes, Drivetrain 5 04-21-2016 04:00 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Walbro 255lph Fuel Pump $50 lsc224 Miata parts for sale/trade 2 10-01-2015 10:17 AM
WTB: Megan EZ street coilovers Rhidell WTB 1 09-26-2015 05:27 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:40 AM.