No Sync after Firmware Update? Car runs. - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-23-2016, 06:39 PM   #1
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Onyxyth's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Boyertown, PA
Posts: 665
Total Cats: 51
Default No Sync after Firmware Update? Car runs.

I updated my the firmware on my MSPNP2 rev 1.2 (early mainboard), to 3.4.2 (using Tunerstudio, microsquirt module, the none-cased file). I disconnected coils before updating.

I had to swap a few outputs around to get things back in check, namely boost control, tachout, and idle valve. I think the names changed between versions, no big deal.

The car itself runs and idles well. HOWEVER I don't want to do anything more than idle it because Tunerstudio is reporting 'not synced'. I seem to have CAM and CRANK signal when looking at the diagnostic log - this is CAS triggering.
I also compared my ignition settings between the tune prior to firmware, and after the firmware. They're both using 4g63, etc, etc. It seems to match, so I'm a bit confused.

Can anyone take a look at these logs? I zipped up:

Composite log of idling
Datalog of idling
MSQ prior to firmware update
MSQ after firmware update
Attached Files
File Type: zip No_Sync_Logs.zip (60.5 KB, 2 views)
Onyxyth is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2016, 07:48 PM   #2
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Onyxyth's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Boyertown, PA
Posts: 665
Total Cats: 51
Default

RTFM!

"Not Synced" was changed to "Not RPM Synced" in the newest firmware. So my little red indicator telling me I wasn't in sync was completely wrong. I just had to delete it and make a new "Not RPM Synced" indicator. All is well!
Onyxyth is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2017, 08:20 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Yokohama
Posts: 47
Total Cats: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Onyxyth View Post
RTFM!

"Not Synced" was changed to "Not RPM Synced" in the newest firmware. So my little red indicator telling me I wasn't in sync was completely wrong. I just had to delete it and make a new "Not RPM Synced" indicator. All is well!
This just saved me a load of time! Thanks!
Rothko is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Logging engine data on your phone for track days Cxracer MEGAsquirt 7 09-12-2016 12:58 AM
Early Build Questions JD8 DIY Turbo Discussion 21 09-09-2016 01:04 AM
Tune Chages Before Boost? MiataMan00 MEGAsquirt 0 09-02-2016 02:39 PM
Car cuts fuel nothing added or removed. miatawill AEM 1 08-25-2016 12:36 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:44 AM.