noisy tps - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-10-2007, 07:06 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 67
Total Cats: 0
Default noisy tps

best way to solve????
i have checked my connections to the tps and they are good.
stevenford_uk is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2007, 11:11 PM   #2
Supporting Vendor
iTrader: (5)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Duluth, GA 30097
Posts: 798
Total Cats: 0
Default

What are the symptoms and/or issues being caused? You could have a bad ground actually allowing noise... or if you're having a problem with AE being activated when it shouldn't and it's only minor fluctuations then you can adjust the TPSDot Threshold so that it's not activating quite as easily... that's common with minor noise in the TPS signal actually.
FoundSoul is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2007, 05:33 AM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 67
Total Cats: 0
Default

it stutters like hell at about 20-25% throttle opening, but its not the moment you open the throttle, usually have to be sat there for a sec or 2, it makes the car jerk and kangaroo like hell, so much i have to dip the clutch and rev it to clear it.
when it happens the tps gauge varies wildly, can go 30% either way when it happens.
stevenford_uk is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2007, 11:06 AM   #4
Supporting Vendor
iTrader: (5)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Duluth, GA 30097
Posts: 798
Total Cats: 0
Default

30% either way and you're holding the throttle steady? You've definitely got an issue then as it shouldn't sway that much. Either the TPS itself is the issue, or bad 5v ref or ground... or interference on the signal back from the TPS to the MS (is it running near anything high voltage like coil wires?). I suppose a totally uncalibrated TPS could sway that much, but I'm assuming it's been calibrated at this point...
FoundSoul is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2007, 12:29 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 67
Total Cats: 0
Default

its all been calibrated, and i think interferance could be the prob, i have got some shielded wire today so i am going to use that and also redo the ground.
stevenford_uk is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1.8 TB/TPS for use with 1.6 wiring Elfering MEGAsquirt 17 12-16-2016 07:44 PM
Bunch of NB stuff - mspnp2, begi intake mani, injectors mikeflys1 Miata parts for sale/trade 12 05-01-2016 10:51 AM
Going back to stock. Need some 1.6 parts. Trent WTB 2 10-01-2015 01:15 PM
TPS Screw Thread Pitch aidandj General Miata Chat 1 09-15-2015 01:27 AM
BMW TPS / P&P TPS for Megasquirt albumleaf WTB 0 09-10-2015 10:28 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:21 AM.