Power cycle needes when switching to sequential ignition - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-27-2014, 06:13 PM   #1
SADFab Destructive Testing Engineer
Thread Starter
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 17,997
Total Cats: 1,463
Default Power cycle needes when switching to sequential ignition

Installed my COPs this weekend and rewired for sequential. When I burned my new tune to the MS3 (Latest beta firmware) I didn't get a warning saying that Power cycle was needed. Went to start the car and barely ran on 2 cylinders. Used coil test mode and found out onlycoils 1 and 3 worked. Which were connected to Spark Out A and B. Power cycled the Megasquirt and it worked just fine. Posting this up in case this wasn't common knowledge.
aidandj is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2014, 06:22 PM   #2
Cpt. Slow
iTrader: (25)
 
curly's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Oregon City, OR
Posts: 12,107
Total Cats: 518
Default

It should of given you a warning saying a power cycle was required. If you had the ignition window open, you might not of seen it, as it's only visible when you're viewing the gauges.
curly is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2014, 06:25 PM   #3
SADFab Destructive Testing Engineer
Thread Starter
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 17,997
Total Cats: 1,463
Default

I checked the gauge screen. It could be a beta issue. I'll check again later but it threw me off for a couple minutes.

Btw curly you're right this is a potent 1.6. Definitely feels stronger than the 180k SNC I had before.
aidandj is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2014, 12:00 AM   #4
Elite Member
 
DNMakinson's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Seneca, SC
Posts: 2,701
Total Cats: 269
Default

I've had some other things not take until I power cycled, but there was no warning. Specifically, changed close idle valve time to zero, and it still closed the valve, but immediately, and opened it immediately as well. There was no warning, or as you say, none visible. When I power cycled, it correctly remained open.
DNMakinson is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2014, 12:46 AM   #5
Cpt. Slow
iTrader: (25)
 
curly's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Oregon City, OR
Posts: 12,107
Total Cats: 518
Default

Might just be firmware issues, when somethings aren't triggering a warning.
curly is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2014, 12:48 AM   #6
SADFab Destructive Testing Engineer
Thread Starter
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 17,997
Total Cats: 1,463
Default

Either way, here's what it sounds like running on cylinder 1 and 3

aidandj is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Turbo 1995 Miata Low mileage Clean Tekel Cars for sale/trade 29 02-05-2016 05:16 PM
TTE Build - Help me pick tires chrisn Race Prep 27 10-16-2015 06:12 PM
Mystery Engine Trouble. Halp, mt.net! vehicular General Miata Chat 12 09-14-2015 04:17 PM
VE values too low? compuw22c MEGAsquirt 4 09-12-2015 08:42 PM
ME221 Now has Autotune and Long Term Fuel Trim Tables Motorsport-Electronics ECUs and Tuning 0 09-05-2015 09:02 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:34 AM.