Question About Fans/output 2 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-04-2009, 08:01 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 125
Total Cats: 0
Default Question About Fans/output 2

Ive built my MS as per braineaks guide so fan output is on output 2.

Now my fans DO come on, but they seem to come on when they feel like it?
Should the output 2/fans box at the very bottom of the MT screen go green and STAY green when they are on? Cos mine never does. It flashes between on and off etc?

For instance, yesterday I set them to come on at 200 deg F so if im correct thats actually 160 deg F, meaning they should be on all the time? This was just to test this, and low and behold the fans didnt come on, even though clt was at 200 deg F?

Any ideas?

Thanks
DMRider_10 is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2009, 02:26 AM   #2
Junior Member
iTrader: (10)
 
Join Date: May 2008
Location: Baldwin Park, CA
Posts: 151
Total Cats: 6
Default

double check your output settings. How did you wire it up? Braineaks guide gives you 2 ways, using the middle LED, or the fan mod kit via DIY.

Im using the fan mod kit and it jumps to JS0, this method works great and doesnt require you to subtract 40degrees or whatever. (My output light in tunerstudio comes on and stays on for the duration of the fans)

Also, I may be wrong on this, but the middle LED is wired as output 4. (Which can be selected to use the fan control settings.) Not sure what you're doing with output 2.

Aside from that, since you have a 1990 (assuming normal 1.6) the fan is also controlled by the front thermoswitch at like 197 deg or something.
ssmith is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2009, 05:57 AM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 125
Total Cats: 0
Default

Intresting. So the thermo switch turns the fans on regardless at 197 deg? So is there not much point in the fan mod for 1990 car anyways then?

Mines wired like yours, using the fans mod kit. And your saying I dont need to bother with the +40 then? So If I set it to 190 deg, it should come on at 190deg and not 150?

I was under the impression that the middle LED was WUE as per the manual?
DMRider_10 is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2009, 06:19 AM   #4
Elite Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Warrington/Birmingham
Posts: 2,658
Total Cats: 39
Default

How come no-one uses the dedicated coolant fan output?

I do and it works perfectly, no maths required either
richyvrlimited is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2009, 08:30 AM   #5
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,899
Total Cats: 1,792
Default

I dont normally put fan on output two, im pretty sure my writeup says to put it on js0, which is fan control.

you would be seeing the fan/water inj light up, not fan/output 4.

if you used the middle led circuit, then you should change it to output 4 and change output 4 to fan control
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2009, 01:56 PM   #6
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 125
Total Cats: 0
Default

If I go into more settings/ outputs, output 1 is shaded out and output 2 (x5/js3) is set to clt, 215deg F etc etc

If I go into More Settings/ shiftlight/fan/output 3+4, then output 3/4 is shaded out, shift light is set to off and fan control is shaded out aswell???

My mods are done exactly like your writeup, to JSO
DMRider_10 is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2009, 02:05 PM   #7
Junior Member
iTrader: (10)
 
Join Date: May 2008
Location: Baldwin Park, CA
Posts: 151
Total Cats: 6
Default

Basic Settings -> Outputs -> Change X2(JS0) from Water Inj to Fan Control

then

Other Settings -> Shiftlight/fan/output -> fan settings should be unshaded and good to go.

That should get you going, might as well turn off output 2 while you're at it.
ssmith is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2009, 02:13 PM   #8
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 125
Total Cats: 0
Default

Ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh didnt know I needed to do that! Will go try in a bit

Thanks
DMRider_10 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Raleigh: Fiberglass headlight scope, 1.6L ECU, AFM, Hardtop latches, more bigmackloud Miata parts for sale/trade 13 09-22-2017 01:34 PM
15x10 - 15x11 6UL @ 949 Racing emilio700 Wheels and Tires 151 06-02-2017 03:36 PM
1994 Spec Miata Race Car SM/SM2/SSM For Sale Quinn Cars for sale/trade 6 10-23-2016 08:58 AM
Low oil pressure after 1.8 swap and new turbo setup JesseTheNoob DIY Turbo Discussion 15 09-30-2015 03:44 PM
NA Seat Sliders and Seat Belt Receivers skipstr Miata parts for sale/trade 2 09-28-2015 11:53 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:36 PM.