question with injectors - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-03-2007, 10:00 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2006
Location: Cedar City, UT
Posts: 228
Total Cats: 4
Default question with injectors

installed 460 injectors this morning, set megasquirt and car cranked no problem but ran rough

however i can remove two of the plugs and and there is no change in engine speed but if i remove other and engine dies.

im guessing now that they are not working correctly. is there a way to test it when off the car to make sure it is working correctly before i go get new ones?
Dlaitini is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2007, 01:35 AM   #2
Elite Member
iTrader: (13)
 
cjernigan's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 8,147
Total Cats: 6
Default

switch your coil connectors around so that the known good coil is hooked up to the known working coil output. If it starts producing spark and it's running on those cylinders you know you have a deal coil and not a messed up harness.
Or you might have a dead injector and that cylinder isn't getting any fuel.
cjernigan is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2007, 07:23 AM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2006
Location: Cedar City, UT
Posts: 228
Total Cats: 4
Default

what do i need to get the injectors to move? im thinking one of mine is frozen up, and i want to run some current through it to make sure it works

BTW once i reinstalled the original injectors it runs fine
Dlaitini is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2007, 07:37 AM   #4
Elite Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Warrington/Birmingham
Posts: 2,658
Total Cats: 39
Default

Quote:
Originally Posted by Dlaitini View Post
what do i need to get the injectors to move? im thinking one of mine is frozen up, and i want to run some current through it to make sure it works

BTW once i reinstalled the original injectors it runs fine
send the 460's for cleaning and flowtesting. That'll identify a duff part, It's also likely the cleaning with unclick the duff injector.

If they came back all fine you've eliminated a potential problem, and know what they *reall* flow. i.e. mine are 550's according to the injector manual, but in reality they flow 600cc.
richyvrlimited is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2007, 08:51 AM   #5
:(
iTrader: (7)
 
Join Date: Jul 2006
Location: nowhere
Posts: 8,281
Total Cats: 2
Default

yeah cleaning and flow testing is a good fix.
magnamx-5 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 58 12-13-2017 10:04 PM
Changing from 460cc to flow force 610cc in diypnp 90 Turbo MEGAsquirt 19 10-19-2015 04:23 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Going back to stock. Need some 1.6 parts. Trent WTB 2 10-01-2015 01:15 PM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:04 PM.