Rewired injectors, still trying to get it running - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-04-2008, 06:34 PM   #1
I'm Miserable!
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2007
Location: Niagara Falls, On, CANADA
Posts: 979
Total Cats: 0
Default Rewired injectors, still trying to get it running

i give up on life, i tried one last time with the lap top did all the settings and it still wont ****** IDLE!! I even rewired my injectors because i had them rewired last time thought that would solve the problem guess not... wtfs wrong or wtf am i doing wrong, and dont say read the manual because i have about 50 times and all of my settings are right.


http://www.youtube.com/watch?v=CI9YrTpCZZU.
miataz is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2008, 07:51 PM   #2
Elite Member
iTrader: (3)
 
Join Date: May 2006
Location: Houston, TX
Posts: 2,900
Total Cats: 0
Default

It seems to get a little better after 20-30 seconds. I think you probably have bad after start enrichment values. Once the after start kicks off and it smooths out a bit, the problem is likely warm up enrichment.

Other things to check:
1) Spark from both coils?
2) Bad gas?

You can also try adjusting the idle screw out a bit to raise the idle. I had to bump mine up slightly with the MS.
Arkmage is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2008, 08:09 PM   #3
I'm Miserable!
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2007
Location: Niagara Falls, On, CANADA
Posts: 979
Total Cats: 0
Default

alrighty well my gas has been sitting in there since ummm, the last day i drove it which is when it started to snow, i believe the last day was in november think it has gone bad by then? And are you saying my coil pack is bad? And how would i check if im getting a spark, i really want to get my car running ahh its killing me.
miataz is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2008, 08:27 PM   #4
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,892
Total Cats: 1,792
Default

you're only firing one cylinder.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2008, 08:34 PM   #5
I'm Miserable!
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2007
Location: Niagara Falls, On, CANADA
Posts: 979
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
you're only firing one cylinder.
****! lol and how do i fix that...
miataz is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2008, 08:34 PM   #6
Supporting Vendor
iTrader: (31)
 
Savington's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Sunnyvale, CA
Posts: 14,367
Total Cats: 1,331
Default

Quote:
Originally Posted by miataz View Post
And how would i check if im getting a spark, i really want to get my car running ahh its killing me.
If performing a basic task such as 'check for spark' defeats you, perhaps installing your own standalone engine management system was a few steps over your head?
Savington is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2008, 08:36 PM   #7
I'm Miserable!
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2007
Location: Niagara Falls, On, CANADA
Posts: 979
Total Cats: 0
Default

...
miataz is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2008, 08:48 PM   #8
I'm Miserable!
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2007
Location: Niagara Falls, On, CANADA
Posts: 979
Total Cats: 0
Default

just pulled out the plugs from the front of engine back plug 1 is really black, plug 2 and 4 are not as bad, and plug 3 is black wet, smells like gas...il check for spark tm to late now and dark.
miataz is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2008, 09:31 PM   #9
Elite Member
iTrader: (13)
 
cjernigan's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 8,147
Total Cats: 6
Default

Install new plugs while you're at it.
Just stick the plug in the end of the plug wire and turn the car over with the plug near the metal engine hoist bracket. Get someone else to turn the key if you have to.
cjernigan is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2008, 09:53 PM   #10
I'm Miserable!
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2007
Location: Niagara Falls, On, CANADA
Posts: 979
Total Cats: 0
Default

yea, i just replaced them not to long ago, but i will again, and i googled the other part says get friend to turn key as you said and hold new ground and look for spark or just hold it by the plug as you said. If i get no spark does that mean my coil pack went?
miataz is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2008, 09:58 PM   #11
Elite Member
iTrader: (13)
 
cjernigan's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 8,147
Total Cats: 6
Default

If you get no spark while using new plugs that means your coil or ignitor is dead or your wiring is bad or your MS isn't setup right. All kinds of options. Check if you have spark first then go from there.
cjernigan is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2008, 12:05 AM   #12
I'm Miserable!
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2007
Location: Niagara Falls, On, CANADA
Posts: 979
Total Cats: 0
Default

i think its my ignitor because what does it say unplug it when you load firmware. Whats firmware when i plug in the ms to the harness? Because i never unplugged it and it said it could damage it but i never knew what firmware ment. So which part is the firmware so i dont do it again...but il double check tm if thats it or not but i think it is...ya when i loaded the map it was plugged in thats def my problem ****. And there ******* expensive to god dammit.
miataz is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2008, 12:13 AM   #13
Senior Member
iTrader: (4)
 
Join Date: May 2007
Location: Ontario
Posts: 790
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by miataz View Post
i think its my ignitor because what does it say unplug it when you load firmware. Whats firmware when i plug in the ms to the harness? Because i never unplugged it and it said it could damage it but i never knew what firmware ment. So which part is the firmware so i dont do it again...but il double check tm if thats it or not but i think it is...ya when i loaded the map it was plugged in thats def my problem ****. And there ******* expensive to god dammit.

Ignitors can be found cheap used, search. You can also grab them from a 91-94 DSM (Talon, Laser, Eclipse) 2.0L turbo. Maybe the 2.0L N/T as well.

If the ignitor is all you blow during the course of your turbo miata build I will be amazed.
reddroptop is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2008, 12:33 AM   #14
Elite Member
iTrader: (21)
 
paul's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Point Pleasant, NJ
Posts: 2,957
Total Cats: 2
Default

wow
paul is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2008, 03:59 PM   #15
I'm Miserable!
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2007
Location: Niagara Falls, On, CANADA
Posts: 979
Total Cats: 0
Default

lmfao im going to check soon, i gotta pick up my package something else in the mail came in i shall be back soon!
miataz is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2008, 04:50 PM   #16
AFM Crusader
iTrader: (18)
 
olderguy's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Wayne, NJ
Posts: 4,438
Total Cats: 84
Default

Check the vacuum line capped on the extreme rear of the intake to see if it has blown off if you find that your spark is OK.
olderguy is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2008, 05:13 PM   #17
I'm Miserable!
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2007
Location: Niagara Falls, On, CANADA
Posts: 979
Total Cats: 0
Default

intake mani right? got my package but photobucket is down...
miataz is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2008, 06:21 PM   #18
I'm Miserable!
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2007
Location: Niagara Falls, On, CANADA
Posts: 979
Total Cats: 0
Default

here are the pics of what i got DDM works radio surround someone asked me about it before how it fit and if its good, il get back to you on that when i put it in. Heres the pics
Name:  003-2.jpg
Views: 1
Size:  50.0 KB
Name:  001-3.jpg
Views: 1
Size:  36.7 KB
miataz is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2008, 07:07 PM   #19
Elite Member
iTrader: (9)
 
Join Date: Aug 2006
Location: Concord, North Carolina
Posts: 4,173
Total Cats: 5
Default

Quote:
Originally Posted by Savington View Post
If performing a basic task such as 'check for spark' defeats you, perhaps installing your own standalone engine management system was a few steps over your head?
edit: just tell someone how next time.
miatamania is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2008, 07:19 PM   #20
I'm Miserable!
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2007
Location: Niagara Falls, On, CANADA
Posts: 979
Total Cats: 0
Default

just as i was gona say waste of postage ahah they always be sarcastic when they post but cant give the answer, but w.e google!!
miataz is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Chimney Ethanol" E100 MiataGarage Engine Performance 5 09-30-2015 12:04 AM
1996 Turbo Build Goldwar DIY Turbo Discussion 2 09-29-2015 10:20 AM
wiring wideband ground to battery terminal btabor ECUs and Tuning 10 09-28-2015 06:33 PM
why is my car running like pewp? (tune/datalog) itsMikey MSPNP 3 09-28-2015 07:40 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:27 AM.