Running way rich at idle - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-11-2016, 06:00 PM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 12
Total Cats: 0
Default Running way rich at idle

Looking for some help with a fuel/ms2pnp issue.

Finally got my rebuild running and I running way rich. Sounds pretty rough at idle and if I unplug the fuel pump the idle smooths out and runs great until it runs out of gas.

Fuel pump never turns off when the key is in on position. Instead of priming for a few seconds then shutting off. Tuner studio is reading 100% fuel load

Loaded basemap and adjusted timing fine.
mike103 is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2016, 07:03 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: VIC, Australia
Posts: 99
Total Cats: 13
Default

Sounds like you either didn't connect the vac line or haven't hooked it up properly. If you're tune is MAP based, which it should be if it's the base map 100% fuel load is 100kpa. Also you can't just expect the base map to work perfectly right off the bat. It's a base map. It still needs to be tuned for your car.
Barton is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2016, 07:32 PM   #3
Junior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: May 2015
Location: Salem, OR
Posts: 360
Total Cats: 40
Default

Quote:
Originally Posted by Barton View Post
Sounds like you either didn't connect the vac line or haven't hooked it up properly. If you're tune is MAP based, which it should be if it's the base map 100% fuel load is 100kpa. Also you can't just expect the base map to work perfectly right off the bat. It's a base map. It still needs to be tuned for your car.
Yep. If it is hooked up, make sure you haven't kinked or pinched the line anywhere.
dleavitt is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2016, 06:48 AM   #4
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,499
Total Cats: 1,707
Default

what the others said.
Braineack is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NB8a cold running oddity nitrodann DIY Turbo Discussion 12 09-07-2016 07:18 AM
Lean and high idle after sequential conversion WhiteMx-5 MEGAsquirt 13 09-06-2016 09:38 PM
AFRs Not Reading At Idle pangster MEGAsquirt 8 09-05-2016 01:46 PM
second engine build, started last night Darbymx5 DIY Turbo Discussion 1 08-15-2016 04:37 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:27 PM.