Tuner Studio kpa problems... - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Closed Thread
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-02-2010, 05:35 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chattanooga, TN
Posts: 187
Total Cats: -1
Default Tuner Studio kpa problems...

Ok, I have tried for two evenings to convert over to TS so that I can use the VE Live feature. I followed the guide to set up a new project and moved all three of my inc files over.

The first time I fired TS up, I reloaded my current msq to the car using TS and it ran like crap and had very strange lean idle issues. Couldn't get it sorted out so I reloaded the msq using megatune and it was back to normal.

Uninstalled TS, re-downloaded from efianalytics website and tried again this afternoon creating a new project once again.

Took my laptop out to the garage, fired the car up, let it warm up. Running great, I hooked up the pc, fired up megatune and looked at my fuel map, engine constants, and spark map. Everthing looks good.

Shut down megatune, fire up tunerstudio, plug in my megasquirt, and now this.

Both my spark map and fuel map only read to 140kpa... I can unplug the MS, load my current msq into tunerstudio and plug in the MS and it stays with the current 230kpa fuel and spark maps. However, when I try to save it as a new tune in the tunerstudio folder in my docs it screws up and rolls both maps back down to 140kpa...I am lost.

Has anyone else had these issues, I don't know what I'm doing wrong?
flipt86 is offline  
Old 02-02-2010, 05:42 PM   #2
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,900
Total Cats: 1,792
Default

is your project setup for the 4bar or 2.5bar MAP sensor?


file > project > project properties > settings.
Braineack is offline  
Old 02-02-2010, 05:48 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chattanooga, TN
Posts: 187
Total Cats: -1
Default

2.5
flipt86 is offline  
Old 02-02-2010, 06:18 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chattanooga, TN
Posts: 187
Total Cats: -1
Default

I take it it should be set up for the 4bar... I'll try that.
I feel like a complete tool now. Lol.
flipt86 is offline  
Old 02-02-2010, 07:22 PM   #5
Ben
Supporting Vendor
iTrader: (33)
 
Ben's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: atlanta-ish
Posts: 12,689
Total Cats: 99
Default

The 94-95 and 96-97 MSPNPs come standard with a dual 4 bar MAP sensor.
Ben is offline  
Old 02-02-2010, 07:28 PM   #6
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chattanooga, TN
Posts: 187
Total Cats: -1
Default

Thanks Ben, for some reason I was thinking that they had the 2.5, but now I know better.
flipt86 is offline  
Old 02-02-2010, 07:46 PM   #7
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,900
Total Cats: 1,792
Default

fix it?
Braineack is offline  
Old 02-02-2010, 07:56 PM   #8
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chattanooga, TN
Posts: 187
Total Cats: -1
Default

Yes sir! My map problem at least. I'm going to drive it tomorrow and test ve live out.
flipt86 is offline  
 
 
Closed Thread

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Did I fry my daughterboard? wred MEGAsquirt 20 10-16-2015 02:26 AM
MSPNPPro-MM0105: Coolant Temperature Output slomiata MEGAsquirt 5 10-07-2015 02:11 PM
Cannot set Base Timing to 10* Elfering MEGAsquirt 50 10-05-2015 09:04 AM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
IAT on MS3 gsyk59 MEGAsquirt 2 09-20-2015 05:54 PM


Tags
incorrect map, kpa scale, map wrong, ms, too high map, tuner studio

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:23 AM.