Turbo Installed - Post Test Drive Questions/Problems - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-06-2008, 11:37 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 121
Total Cats: 4
Default Turbo Installed - Post Test Drive Questions/Problems

My turbo is installed along with the MAF delete, IAT install, 550cc injectors, FM duel feed rail and LC1 WB. I free air calibrated the WB as well. I had installed the 550's before the install and scaled them. I am running 10e HR code.

WB is showing I am running pretty rich at idle at about 11-12:1. I run pretty rich across the board at all rpm so far too. When I get into boost I spool to about 4000-4500rpm and/or about 7psi and then the car just falls on its face hard almost like a fuel cut. I am imagining it is just an over fueling issue right now. Any help? I dont mind running it really rich so I can get through all the gears and full boost and then scale it back rather than run it lean. I havent even really touched the fuel tables to tune yet because I cant really stay in boost and since I have been running so rich.

It also sometimes takes a couple tries for it to start now. Again, I think its a fuel issue. It starts and runs fine when it catches though. Revs smoothly throughout with no load. There is definitely some over run fuel being burnt as well.

also every time I open Megatune now it asks me to send and burn to controller even though i keep unplugging the ignitor and saying yes. do i need to keep unplugging it? Why I am getting prompted over and over?

Air/Fuel gauge on Megatune obviously doesnt read anymore, and Lamda gauge is in volts, is there a WB A/F gauge I am missing?

Fuel settings:
Accel TPS
Rate - Value
8.0 - 2.7
5.1 - 2.2
2.9 - 1.4
1.0 - 0.8

Cranking Settings:
4.3, 4.1, 3.9, 3.7, 4.0, 3.7, 3.2, 2.6, 2.1, 1.9

Req Fuel 5.9

Thanks guys. This is a PnP too.
Mr. Wob is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2008, 11:39 AM   #2
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,892
Total Cats: 1,792
Default

Quote:
Originally Posted by Mr. Wob View Post
When I get into boost I spool to about 4000-4500rpm and/or about 7psi and then the car just falls on its face hard almost like a fuel cut. I am imagining it is just an over fueling issue right now. Any help?

overboost settings.


are far as being too rich....tune the fuel table.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2008, 03:40 PM   #3
Elite Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2006
Location: ABQ, NM
Posts: 1,850
Total Cats: -8
Default

Quote:
Originally Posted by Mr. Wob View Post
also every time I open Megatune now it asks me to send and burn to controller even though i keep unplugging the ignitor and saying yes. do i need to keep unplugging it? Why I am getting prompted over and over?




I don't FWIW. I don't think you need to unplug the ignitor unless you are doing firmware upgrades. Do whatever you feel comfortable with since it's your car.


I think your accel enrichments look way too rich.
BenR is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2008, 08:38 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 121
Total Cats: 4
Default

You guys I am sure know WAY more about this then me. What do you think my accel enrichments should be backed down to?
Mr. Wob is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2008, 11:03 AM   #5
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 121
Total Cats: 4
Default

Any advice on the cranking issue? It will crank and crank for the first turn. Then it will crank and start for the second.
Mr. Wob is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
elesjuan's mediocre 95 Miata adventure (google fiber edition) elesjuan Build Threads 8 02-16-2016 09:36 PM
New here, saying hi, here's what I'm workin with. SuperSneakySecretSquirrel Meet and Greet 5 09-06-2015 09:30 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 03:42 AM.