Upgraded to RX7 550's. Need cranking PW and afterstart settings please. - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-25-2010, 04:57 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2007
Location: Staten Island, NY
Posts: 159
Total Cats: 0
Default Upgraded to RX7 550's. Need cranking PW and afterstart settings please.

Can anyone that has good cold start/cranking and afterstart enrichment numbers for 550's hook me up? This **** is such a pain in the *** to get right. I'd really appreciate it.
anarchyx34 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2010, 05:00 PM   #2
meatbag
iTrader: (50)
 
gospeed81's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Houston, TX
Posts: 7,357
Total Cats: 26
Default

What did you have before?

I can share mine when I get home...
gospeed81 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2010, 05:11 PM   #3
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,899
Total Cats: 1,792
Default

multiply everything with the amount of increase you went over your prior injectors.

if 50% larger, take your req_fuel x .50.

for cranking, subtract 1ms out of the equation before doing logic. ie: (8.0ms - 1.0) x .5 + 1.0
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2010, 10:20 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2007
Location: Staten Island, NY
Posts: 159
Total Cats: 0
Default

I was running off the MSPNP basemap, which worked ok. I'll try your formula Braineack. Thanks.
anarchyx34 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2010, 04:10 AM   #5
Newb
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 7
Total Cats: 0
Default

Guys,

I have similar problem, but when engine is warm. I upgraded from 370's to 550's and can get engine running again after it is warmed up. I PM gospeed81 if he could share his values, but anyones values with 550's are appreciated.
I try to change crank PW's in hot end with help of DIYnetwork, but it didn't have any affect

So please help me too,

Timo
TimoK is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help - Stock Balancer and Fastforward overlay pulleys Frank_and_Beans Supercharger Discussion 13 09-12-2016 09:17 PM
UEFI boot help needed mgeoffriau Gaming 38 03-02-2016 04:59 PM
No spark while cranking? navalhawkeye MEGAsquirt 9 10-07-2015 08:10 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:21 AM.