VE Analyze doesn't correting My VE table - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-12-2010, 10:51 PM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2009
Location: SF, CA
Posts: 38
Total Cats: 0
Default VE Analyze doesn't correting My VE table

VE Analyze doesn't correting My VE table, Any thought?
Wyman is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2010, 11:11 PM   #2
Elite Member
iTrader: (11)
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 2,982
Total Cats: 10
Default

did you click send or burn? check that the min temp isn't set too high in advanced settings. Check all filters under advanced settings.
miatauser884 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 12:14 AM   #3
y8s
2 Props,3 Dildos,& 1 Cat
iTrader: (8)
 
y8s's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Fake Virginia
Posts: 19,038
Total Cats: 407
Default

Type a few more sentences describing how you're using it. That's my best thought.
y8s is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 02:21 AM   #4
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2009
Location: SF, CA
Posts: 38
Total Cats: 0
Default

Yes,I did send and burn.
all my advanced settings are:
Cell change resistance: Normal
Max cell Value change: 50
Max cell percentage change: 50
Filters
Min rpm:0.0 Max: rpm:15000.0
Min fuelload: 0.0 Max fuelload: 400.0
Min CLT: 160.0 Custom Filter: off

Anything I need to adjust?

While I click "Start Auto Tune"
The "Correcting Error" button is flashing on red, but It just doesn't do any correction on my VE table.
The AFR targets table is right too.
And I do see anything under the Status menu. Also Im running the newest version of TS.
Wyman is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 02:29 AM   #5
Murderator
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 36,186
Total Cats: 2,582
Default

Did you touch any of the ego correction settings? did you calibrate your wb02? did you disable ego correction?

upload your msq
18psi is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 02:59 AM   #6
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2009
Location: SF, CA
Posts: 38
Total Cats: 0
Default Thanks many !

Quote:
Originally Posted by 18psi View Post
Did you touch any of the ego correction settings? did you calibrate your wb02? did you disable ego correction?

upload your msq
2010-12-12_22.58.49.msq

Thanks many~!

Should I disable Ego correction?
Wyman is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 11:03 AM   #7
Senior Member
iTrader: (4)
 
Join Date: Jan 2008
Location: Falls Church, VA
Posts: 1,367
Total Cats: 16
Default

You've paid and registered TS, yes? Because I think the live VE autotuning is disabled in the free version.
ScottFW is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 11:04 AM   #8
y8s
2 Props,3 Dildos,& 1 Cat
iTrader: (8)
 
y8s's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Fake Virginia
Posts: 19,038
Total Cats: 407
Default

I wasnt able to get it working at first either but I dont know what I did to make it work properly.

In the lower right corner where it says "Active Filter:" is there anything highlighted in yellow?
y8s is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 11:05 AM   #9
y8s
2 Props,3 Dildos,& 1 Cat
iTrader: (8)
 
y8s's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Fake Virginia
Posts: 19,038
Total Cats: 407
Default

Quote:
Originally Posted by ScottFW View Post
You've paid and registered TS, yes? Because I think the live VE autotuning is disabled in the free version.
he'd get a webpage on how to buy it if he wasn't registered
y8s is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 01:00 PM   #10
Elite Member
iTrader: (11)
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 2,982
Total Cats: 10
Default

Is everything setup correctly in the project properties? Did you calibrate WB02?
miatauser884 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 01:01 PM   #11
Elite Member
iTrader: (11)
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 2,982
Total Cats: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Wyman View Post
Attachment 19160

Thanks many~!

Should I disable Ego correction?
Leave ego correction on. VElive compensates for ego correction while it autotunes.
miatauser884 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 01:56 PM   #12
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2009
Location: SF, CA
Posts: 38
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by ScottFW View Post
You've paid and registered TS, yes? Because I think the live VE autotuning is disabled in the free version.
Yes, it not the free version. I paid for it.
Wyman is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 01:58 PM   #13
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2009
Location: SF, CA
Posts: 38
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by y8s View Post
he'd get a webpage on how to buy it if he wasn't registered
I registered it. The title is under my name.
Wyman is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 02:02 PM   #14
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2009
Location: SF, CA
Posts: 38
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by djp0623 View Post
Is everything setup correctly in the project properties? Did you calibrate WB02?
I will try it tonight.
I do really need to?
because the AFR reading on TS is petty match my independence AFR gauge.

Thx

I will low my CLT to 140.0 to try it out. And do a Datalog first.
Wyman is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 02:34 PM   #15
Boost Pope
iTrader: (8)
 
Joe Perez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chicago (Over two miles from Wrigley Field. Fuck the Cubs. Fuck them in their smarmy goat-hole.)
Posts: 26,318
Total Cats: 1,916
Default

It's not always necessary
Joe Perez is online now   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 02:34 PM   #16
Boost Pope
iTrader: (8)
 
Joe Perez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chicago (Over two miles from Wrigley Field. Fuck the Cubs. Fuck them in their smarmy goat-hole.)
Posts: 26,318
Total Cats: 1,916
Default

for every sentence in a thought
Joe Perez is online now   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 02:34 PM   #17
Boost Pope
iTrader: (8)
 
Joe Perez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chicago (Over two miles from Wrigley Field. Fuck the Cubs. Fuck them in their smarmy goat-hole.)
Posts: 26,318
Total Cats: 1,916
Default

to be in a separate post.
Joe Perez is online now   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 02:43 PM   #18
Elite Member
iTrader: (11)
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 2,982
Total Cats: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Wyman View Post
I will try it tonight.
I do really need to?
because the AFR reading on TS is petty match my independence AFR gauge.

Thx

I will low my CLT to 140.0 to try it out. And do a Datalog first.
Do a search for tunerstudio. I believe there is a pretty good writeup to get you up and going.

Edit: https://www.miataturbo.net/megasquirt-18/using-tunerstudioms-tuning-megasquirt-guide-40159/

Look at the stickies in MS forum (where you posted this thread)
miatauser884 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help - Stock Balancer and Fastforward overlay pulleys Frank_and_Beans Supercharger Discussion 13 09-12-2016 09:17 PM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM
"Chimney Ethanol" E100 MiataGarage Engine Performance 5 09-30-2015 12:04 AM
WTB HPDE miata - Texas Voltwings Cars for sale/trade 0 09-27-2015 07:40 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:23 PM.