WBO2 dying? log inside - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-22-2010, 09:41 PM   #1
I haz no trubo
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Oscar's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Bolton, UK
Posts: 3,021
Total Cats: 114
Default WBO2 dying? log inside

Finally got my brainy MS2 installed and even starting. Runs rough at 1-1.2k rpm (untouched and untuned, so OK for now) and get funky O2 readings all over the place. See log. Car initially wants to die with any throttle input, but after a small dip rpms do rise, yet roughly.

Is this a dieing LC-1 or would a calibration session be in order?


2nd question: the knock settings are far more advanced over MS1, how to set it up? Knock indicated by input low/high? Pullup/down on input? Using a knocksenseMS unit that has been working fine since installing a year ago.

Enough stupid questions for the day.

ty

Current tune and a small log showing funky AFR attached.
Attached Files
File Type: msq CurrentTune.msq (53.8 KB, 64 views)
File Type: msl 2010-10-22_18.50.33.msl (689.5 KB, 63 views)
Oscar is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2010, 12:42 AM   #2
Elite Member
iTrader: (4)
 
MartinezA92's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Mountain View, CA
Posts: 1,702
Total Cats: 28
Default

When my WB was giving me bullshit readings, a new sensor fixed my problem.
I'd check all the wiring/grounds, then calibrate. If its still screwed, I'd replace it.
MartinezA92 is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2010, 06:33 AM   #3
Junior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2008
Location: Phx, AZ
Posts: 357
Total Cats: 1
Default

I'm having similar problems with 1-2k throttle input and accel issues. stumbles initially then starts to accel ok
theshdwconspracy is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2010, 10:13 AM   #4
Junior Member
iTrader: (6)
 
Join Date: Jan 2006
Location: St Johns, Fl
Posts: 378
Total Cats: 0
Default

If you need a new sensor for your LC1, here's how to get one for $32:
https://www.miataturbo.net/showthrea...879#post647879
clay is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2010, 09:05 PM   #5
I haz no trubo
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Oscar's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Bolton, UK
Posts: 3,021
Total Cats: 114
Default

I'm pretty sure that shipping will negate any discount tho

I might get some **** done tomorrow, weather allowing. Recalibrate the damn thing and log simultaneously on TS and logworks. If that doesn't work I'm setting it on fire and be done with it.
Oscar is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2010, 11:11 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Maumelle, AR
Posts: 618
Total Cats: 2
Default

Have you tried adding a little fuel? Where's the wideband grounded?
ianferrell is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Garrett Turbo, 1.8 Oil Pan, & Misc. Stuff nbdooey Miata parts for sale/trade 9 08-30-2017 10:50 PM
1994 Spec Miata Race Car SM/SM2/SSM For Sale Quinn Cars for sale/trade 6 10-23-2016 08:58 AM
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Are my coils failing? viriiguy General Miata Chat 5 09-28-2015 08:39 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:17 PM.