Weird issues with launch control - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-09-2010, 07:03 PM   #1
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2010
Location: Portales, NM
Posts: 837
Total Cats: 2
Default Weird issues with launch control

I took the Miata to the drag strip a couple weeks ago to mess around. I currently had the launchg control set up at 5100 or something like that. (from previous owner) and I wanted to adjust it down. So I adjusted it then burned to ECU , launch control then went all the way away. I restared car, tried diff settings, still nothing. Then later I tried it and it was bacjk to what it started out at. Was using TunerStudio.



what's the deal?
jbrown7815 is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2010, 09:31 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Cedar City, UT
Posts: 228
Total Cats: 4
Default

the settings on mine are:

launch on
retard ignition above 3800
retard to 10
enable launch when tps is above 40 ( tps goes from 24 to 180, so this is like pressing about 1/2 an inch of the pedal down)
lauch contro hard limit 4000

variable launch off
flat shift arming 2000 ( switches out of launch mode above this RPM, i dont go below this really after i start moving)
flat shift redard above 5200
retard to 10
flat shift hard rev limit


launch control hard cut limiter type is spark cut only, other two are fuel and spark

I know on my 97, i had not only wire into the clutch switch, but also a wire that led to the transmission as well, im not sure if the 90's had that

was TS showing that LC was active? You can add a guage that does that... accually, an indicator to be more accurate
Dlaitini is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2010, 11:26 PM   #3
Senior Member
iTrader: (14)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tinley Park, IL
Posts: 1,488
Total Cats: 0
Default

You mean it dissapeared from TS completely? If so it may be a firmware issue.
lordrigamus is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2010, 12:31 AM   #4
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2010
Location: Portales, NM
Posts: 837
Total Cats: 2
Default

Yes, but then it came back.
jbrown7815 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2010, 12:37 AM   #5
Senior Member
iTrader: (14)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tinley Park, IL
Posts: 1,488
Total Cats: 0
Default

Have you tried reburning the firmware? It might be a glitch in the matrix.
lordrigamus is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2010, 12:38 AM   #6
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2010
Location: Portales, NM
Posts: 837
Total Cats: 2
Default

I'm not sure how to do tht, or even how old my firmwre is.


Pretty new to MS
jbrown7815 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2010, 01:02 AM   #7
Senior Member
iTrader: (14)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tinley Park, IL
Posts: 1,488
Total Cats: 0
Default

Check the Megasquirt stickies. There's a software install thread and Brainiack's how to thread has software install info as well.

In a nutshell, you have to download the software, maybe modify the firmware depending on your sensors, copy some files, jump 2 pins inside the MS and upload. It's not too hard. Especially if I can do it. I'm computer illiterate.

You may want to try reloading the tuning software also.

I'm just guessing but it sounds like a software issue.I'm sure someone with a bigger brain will chime in.

Last edited by lordrigamus; 07-10-2010 at 01:22 AM.
lordrigamus is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Another Cast Manifold Corky Bell Prefabbed Turbo Kits 18 11-22-2016 10:01 PM
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
1991 special edition with hard top full part out JC, NJ russian Miata parts for sale/trade 6 10-08-2015 04:01 PM
Bizarre connection issue? nick470 MEGAsquirt 1 09-30-2015 11:32 PM
Odd Steering issue interestedofold Suspension, Brakes, Drivetrain 5 09-29-2015 02:42 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:36 AM.