what the hell did I do wrong? - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-30-2010, 03:02 PM   #1
90R
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 278
Total Cats: 0
Default what the hell did I do wrong?

90R is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2010, 03:10 PM   #2
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,809
Total Cats: 1,780
Default

conflict error on your outputs.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2010, 03:15 PM   #3
90R
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 278
Total Cats: 0
Default

that might explain why the fan is on
90R is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2010, 03:21 PM   #4
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,809
Total Cats: 1,780
Default

use tuner studio. it will tell you what the conflict is on.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2010, 03:31 PM   #5
90R
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 278
Total Cats: 0
Default

90R is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2010, 03:45 PM   #6
90R
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 278
Total Cats: 0
Default

i get this message
utf-8BSU1HMDAyMzMtMjAxMDA3MzAtMTQzNi5qcGc.jpg?t=1280515480

conflict with boost control pin

and this is in the ignition / tach settings

utf-8BSU1HMDAyMzQtMjAxMDA3MzAtMTQ0MC5qcGc.jpg?t=1280515480
90R is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2010, 03:48 PM   #7
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,809
Total Cats: 1,780
Default

so whatever you have boost control setup for is also setup for something else.

post the msq.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2010, 04:04 PM   #8
90R
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 278
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
so whatever you have boost control setup for is also setup for something else.

post the msq.
is that the ini file?

can I email it? it's too big to cut and paste
90R is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2010, 04:10 PM   #9
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,809
Total Cats: 1,780
Default

its in the msq....


who built the megasquirt?
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2010, 04:36 PM   #10
90R
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 278
Total Cats: 0
Default

I have no clue how to get there.
I downloaded the tune from diypnp.com
90R is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2010, 04:46 PM   #11
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,809
Total Cats: 1,780
Default

did you buy a diypnp?

please mare sure to give us as little details as possible in your next answer so this lasts all day.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2010, 04:48 PM   #12
90R
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 278
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
did you buy a diypnp?

please mare sure to give us as little details as possible in your next answer so this lasts all day.
it is a black box DIY. Ben built it. Said he loaded it with a tune for a 1.6 with 240cc injectors and test ran it on his wifes 91. I plugged it into my 90 and you can see what i'm getting

Last edited by 90R; 07-30-2010 at 05:04 PM.
90R is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2010, 05:11 PM   #13
90R
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 278
Total Cats: 0
Default

does this help?

7 Warnings:
Warning: Parameter in msq, but not valid for current firmware: No options found for Bit EcuParameter:flexport
Warning: Parameter in msq, but not valid for current firmware: No options found for Bit EcuParameter:rtbaroport
Warning: Parameter in msq, but not valid for current firmware: No options found for Bit EcuParameter:ego2port
Warning: Parameter in msq, but not valid for current firmware: No options found for Bit EcuParameter:tacho_opt3f
Warning: Parameter in msq, but not valid for current firmware: No options found for Bit EcuParameter:launch_opt_pins
Warning: Parameter in msq, but not valid for current firmware: No options found for Bit EcuParameter:N2Oopt_pins2
Warning: Parameter in msq, but not valid for current firmware: No options found for Bit EcuParameter:N2Oopt_pins
90R is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 03:26 PM   #14
90R
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 278
Total Cats: 0
Default

it runs, thanks for the help
90R is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 03:48 PM   #15
Elite Member
iTrader: (12)
 
Join Date: Apr 2008
Location: Springfield IL
Posts: 2,750
Total Cats: 24
Default

What was the fix? I don't care, but people dealing with the issues in the future who are using the search feature might
chpmnsws6 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 06:59 PM   #16
Elite Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Dec 2008
Location: Kingston, Ontario
Posts: 2,791
Total Cats: 71
Default

this was the dumbest post of life
shlammed is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 07:21 PM   #17
90R
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 278
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by shlammed View Post
this was the dumbest post of life
http://www.youtube.com/watch?v=DFG9dwolo3Q
90R is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2010, 10:17 PM   #18
Elite Member
iTrader: (12)
 
Join Date: Apr 2008
Location: Springfield IL
Posts: 2,750
Total Cats: 24
Default

You still haven't said "the problem was...... and the fix was............ "
chpmnsws6 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2010, 08:41 AM   #19
90R
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 278
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by chpmnsws6 View Post
You still haven't said "the problem was...... and the fix was............ "
Braineack nailed the problem, but it's still not fixed.

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
conflict error on your outputs.
Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
use tuner studio. it will tell you what the conflict is on.
Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
so whatever you have boost control setup for is also setup for something else.

post the msq.


new problem.
The fan runs all the time from key on, but if I step on the brake it stops.

is this a wiring problem?
I'm using the factory harness with only a chage for the temp sensor.
90R is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2010, 08:28 PM   #20
Senior Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Jun 2010
Location: Navarre, FL
Posts: 1,127
Total Cats: 39
Default

print screen takes screenshots for future reference lol
aaronc7 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Buzzing from driver side of engine bay? (MS3 install) nick470 MEGAsquirt 7 06-16-2017 02:53 PM
WTB MP62 (Hotside) (NB2) Rick02R WTB 3 01-03-2016 08:18 PM
Bizarre connection issue? nick470 MEGAsquirt 1 09-30-2015 11:32 PM
Missing/knock at idle, can someone point me in the right direction? Mikel MEGAsquirt 4 09-28-2015 05:46 PM
why is my car running like pewp? (tune/datalog) itsMikey MSPNP 3 09-28-2015 07:40 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:50 AM.