who's using AEM uego? - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-05-2008, 10:23 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 159
Total Cats: 0
Default who's using AEM uego?

Ok I'm throwing in the towel. The fight between myself and the LC-1 has come to a point where I'm completely convinced that in any situation other than absolutely perfect conditions it is just to high maintainence. or a complete piece of **** which ever you prefer to call it. I've been through two now the first was a confirmed and rma'd defective unit. the second wouldn't program and has now completely quit working after a firmware update to try and fix the programming issue. long story short I just don't trust it in a 1990 mazda that will never have perfect electrical conditions.

So I'm just wondering who is using the AEM products, and if you have had any issues with said units?
dynokiller90 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2008, 10:53 PM   #2
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Springfield, NJ
Posts: 670
Total Cats: 0
Default

Ummm .... lots of us? I'm pretty brain-dead at car stuff and installed the AEM, works fine, no problems at all.
evank is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2008, 11:27 PM   #3
Senior Member
iTrader: (7)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Southern Indiana
Posts: 1,371
Total Cats: -1
Default

I am using it. I tried using an add-a-circuit and that didnt work. Now that i have it wired in to the blue driver's side clip, everything is working swimmingly.
wes65 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 12:24 AM   #4
Newb
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 24
Total Cats: 0
Default

I've had one in my car for over a year and no problems with it thus far.
Shainz is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 09:48 AM   #5
I'm Miserable!
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2005
Location: Columbia, SC
Posts: 858
Total Cats: 0
Default

I'm running one. Got one xmas of 07. Around March 08 or so it went all shitty and quit working. Took like 2mo to convince AEM that I wasnt crazy and it was borked. Been fine since they sent a replacement though.
SloS13 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 09:50 AM   #6
Boost Pope
iTrader: (8)
 
Joe Perez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Delicious and Moist.
Posts: 26,330
Total Cats: 1,928
Default

Funny that this topic comes up just now. I'm getting ready to replace my AEM with an LC-1 / XD-16.

The AEM works pretty well, though I seem to have a chronic and growing miscalibration of the analog output which I've been unable to correct. I went with the LC1 this time as it is supposedly much faster responding than the AEM, so perhaps I can tighten up my closed-loop operation a bit.
Joe Perez is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 10:04 AM   #7
Senior Member
iTrader: (10)
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Eastern Wisconsin
Posts: 1,282
Total Cats: 0
Default

Satisfied UEGO user here.

Went from uego to lc1 (unit failed) back to uego.
ApexOnYou is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 10:06 AM   #8
Junior Member
iTrader: (4)
 
Join Date: Jul 2007
Location: Indianapolis, IN
Posts: 113
Total Cats: 0
Default

After two LC1s died I went UEGO. While it doesn't seem as responsive as the LC1 nor as configurable it's insanely durable in comparison.
sotaku is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 10:18 AM   #9
Elite Member
iTrader: (2)
 
Newbsauce's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: NoVA
Posts: 2,304
Total Cats: 2
Default

UEGO here. No problems minus this burning rash.
Newbsauce is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 10:31 AM   #10
Elite Member
iTrader: (46)
 
Stein's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Nebraska
Posts: 4,812
Total Cats: 138
Default

Nice timing on this thread. I was pondering the choice and I think it looks like I am going UEGO as well. Can't tie the WB into Zoom 3 anyway, so a nice, easy to read guage will help me with road tuning.
Stein is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 04:31 PM   #11
Elite Member
iTrader: (13)
 
Join Date: Dec 2006
Location: Taos, New mexico
Posts: 5,704
Total Cats: 237
Default

+1 UEGO, I installed it through the extra output on ms. Configured it like said on this forum, and it works perfectly (thus far) though I have yet to do any "real" tuning other than idle cells.
Fireindc is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 04:38 PM   #12
Elite Member
iTrader: (3)
 
Mach929's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: lansdale PA
Posts: 2,500
Total Cats: 0
Default

UEGO user here too, no problems, about as easy as an install gets
Mach929 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 05:00 PM   #13
Elite Member
iTrader: (33)
 
RotorNutFD3S's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Newnan, GA
Posts: 2,539
Total Cats: 29
Default

UEGO user here connected to Link. Works great.
RotorNutFD3S is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 05:28 PM   #14
Elite Member
iTrader: (46)
 
Stein's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Nebraska
Posts: 4,812
Total Cats: 138
Default

On this topic, I found a NIB unit with full warranty for $220 shipped. Good deal or can I get that from a board sponsor or other retailer? I need to purchase one.
Stein is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 06:28 PM   #15
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 159
Total Cats: 0
Default

wow, I definitely didn't expect that much of a response. I know that a lot of people claim that it's allways "installer error" that makes the LC-1s go ape ****, but I'd been a professional installer of aftermarket automotive goods for the better part of 15 years. I am also MECP certified in automotive electronics. So I know it's not me. I wanted the best and should have looked a little deeper. Bad on me, but at least it was only 200 bones and a month worth of time wasted. lesson learned. thanks for the feedback fellers.
dynokiller90 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 07:09 PM   #16
Senior Member
iTrader: (10)
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Eastern Wisconsin
Posts: 1,282
Total Cats: 0
Default

Off topic I have to get MECP certified this month, and I haven't touched the study guide more than 10 minutes..
ApexOnYou is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 07:33 PM   #17
Elite Member
iTrader: (33)
 
RotorNutFD3S's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Newnan, GA
Posts: 2,539
Total Cats: 29
Default

Good luck! lol
I have my Advanced, I should have gotten my Master Cert. before I quit Best Buy since they were paying for it. Oh well.
RotorNutFD3S is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 07:53 PM   #18
I'm Miserable!
iTrader: (5)
 
bryantaylor's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: jacksonville, fl
Posts: 1,720
Total Cats: 0
Default

sold my lc-1 about 2 years ago to buy the AEM and haven't looked back. still on the original sensor too.
bryantaylor is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 09:37 PM   #19
Senior Member
iTrader: (10)
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Eastern Wisconsin
Posts: 1,282
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by RotorNutFD3S View Post
Good luck! lol
I have my Advanced, I should have gotten my Master Cert. before I quit Best Buy since they were paying for it. Oh well.
LOL I'm at Best Buy as well.
ApexOnYou is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 09:56 PM   #20
Elite Member
iTrader: (13)
 
cjernigan's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 8,147
Total Cats: 6
Default

Uego 4 life
cjernigan is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS/FT: 03.5 Mazdaspeed Protege leatherface24 Cars for sale/trade 15 10-16-2015 12:35 PM
MS PNP requires reading and following directions??? satisfied MEGAsquirt 141 10-06-2015 11:44 AM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
1996 Turbo Build Goldwar DIY Turbo Discussion 2 09-29-2015 10:20 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:39 PM.