Wont go past 4000rpm without bogging - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-23-2009, 09:40 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: May 2009
Location: Niagara Falls, ON
Posts: 433
Total Cats: 0
Default Wont go past 4000rpm without bogging

Finally got my wideband hooked up properly, but still have a question about it. It reads 22.8 right now to get the correct reading do i have to go to megatune to change the settings or megalog viewer? And when i accelerate i can hit up to 5-8lbs of boost i believe at 4000rpm (give or take) and it just boggs like if i keep trying to accelerate itl shake the car and go ba bah ba bah. Is it not getting enough fuel? What settings would i have to change? thanks.
stranges12712 is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2009, 09:55 PM   #2
Elite Member
iTrader: (5)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Freehold, NJ
Posts: 1,577
Total Cats: -2
Default

sounds like boost cut
disturbedfan121 is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2009, 10:25 PM   #3
Supporting Vendor
iTrader: (31)
 
Savington's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Sunnyvale, CA
Posts: 14,366
Total Cats: 1,327
Default

Hire a tuner.
Savington is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2009, 10:28 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: May 2009
Location: Niagara Falls, ON
Posts: 433
Total Cats: 0
Default

i am lol i just need to be able to drive to toronto which is about an hour away so i just need a bit of help so i can make it there. And my ebc isnt wired up yet so i dont think that would affect it.
stranges12712 is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2009, 10:30 PM   #5
Elite Member
iTrader: (13)
 
Join Date: Dec 2006
Location: Taos, New mexico
Posts: 5,703
Total Cats: 237
Default

Check your overboost settings.
Fireindc is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2009, 10:38 PM   #6
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: May 2009
Location: Niagara Falls, ON
Posts: 433
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Fireindc View Post
Check your overboost settings.
thanks, il check that tomorrow morning, and il let you know
stranges12712 is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2009, 11:55 PM   #7
Junior Member
 
Flawxy's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Livonia, MI
Posts: 105
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by stranges12712 View Post
Finally got my wideband hooked up properly, but still have a question about it. It reads 22.8 right now to get the correct reading do i have to go to megatune to change the settings or megalog viewer? And when i accelerate i can hit up to 5-8lbs of boost i believe at 4000rpm (give or take) and it just boggs like if i keep trying to accelerate itl shake the car and go ba bah ba bah. Is it not getting enough fuel? What settings would i have to change? thanks.


you did the same thing i did i think. do you have the begi 2554? cuz the wastegate arm is turned up too high. whats your set-up? call corky and hell tell you how to adjust it properly. the hole on the actuater arm should halfway overlap the pin on the little wastegate pin. you still got the stock injectors? and the little jerking your feeling is the boost cut on mspnp to protect your engine from over boosting
Flawxy is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2009, 02:00 AM   #8
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: May 2009
Location: Niagara Falls, ON
Posts: 433
Total Cats: 0
Default

I fixed it it was the overboost protection, just put it up to 250kpa it was at 154kpa, went to 15lbs of boost man was it retarded lol(first time in a turbo car) and i have 650cc RC injectors so no fuel problems here lol. But i found another problem...got back home coolant was everywhere, dont know where its coming from looked inside the rad was empty, i think the little rubber piece blew off on the back of the motor, or my water pump is pissing out coolant. Investigation tomorrow. Weird though it only pissed out when i cranked up the boost...
stranges12712 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS/FT: 03.5 Mazdaspeed Protege leatherface24 Cars for sale/trade 15 10-16-2015 12:35 PM
3rd Time's a Charm...hopefully. zephyrusaurai Meet and Greet 2 09-28-2015 11:59 PM
wiring wideband ground to battery terminal btabor ECUs and Tuning 10 09-28-2015 06:33 PM
VR6 to Miata Swap ScrapinMX5 Meet and Greet 8 09-28-2015 02:04 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:30 AM.