car wont start after greddy install... - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Prefabbed Turbo Kits A place to discuss prefabricated turbo kits on the market
Sponsored by:
Sponsored by:

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-07-2012, 12:49 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 182
Total Cats: -3
Default car wont start after greddy install...

So I just installed a greddy kit on my 90 1.6... went to start it and it sounds like no spark.. I can smell fuel, so that leads me to spark as well... I haven't pulled the plug wires to see if they arc yet though..

Here's the other reason why I think spark... the other night I was a dumb ***.. working on the car while pissed off, I tapped into the ignitor signal (wht/ylw) on the ecu for the o2 clamp and wideband instead of the +12v(wht/red).. could I have fried my ecu or ignitor? Or am I overlooking something stupid?
nperkins is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2012, 02:34 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 172
Total Cats: 0
Default

start by removing the plugs and check if they spark... Is there any friend close to you who has a 1.6l miata?? You could swap ignitors/ecu to troubleshoot. If the injectors are pulsing, you ecu is functional. Double check your wiring or soldering job you've done on your ECU wiring...

Work with your head cooled down, you'll be more focused at your tasks. Like racing, anger will send you into the wall or grass...
mr.na is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2012, 03:23 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 182
Total Cats: -3
Default

Yeah I'm getting a spare ignitor and ecu from a buddy tomorrow night but I was hoping to have it running today..

My ecu wiring is good now. It was just me not paying attention and grabbing the wrong wire to splice like an idiot. I should have realized it when it was smaller gauge than what I was expecting for a power wire, but too late now.

The check engine light comes on w key on, so I know ecu has power..
nperkins is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2012, 03:30 PM   #4
Newb
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 16
Total Cats: -1
Default

Damn, well good luck man! Electric issues are horrible..
hahajoey is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2012, 03:52 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 182
Total Cats: -3
Default

Yeah it just frustrates me. Electrical is my specialty.. I've built full engine harnesses from scratch and had zero issues first time, people come to me for their wiring.. I go to hook up simple power and ground in my own car and screw it up lol
nperkins is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2012, 07:53 PM   #6
Newb
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 16
Total Cats: -1
Default

One of my buddies didn't clip in the ecu plug all the way in after days of torture.. It's just one of those things.
hahajoey is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2012, 08:15 PM   #7
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 182
Total Cats: -3
Default

Never mind. Apparently it was just grumpy. Checked spark had spark put it back feathered the gas while cranking and she runs.

God I missed boost..
nperkins is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
elesjuan's mediocre 95 Miata adventure (google fiber edition) elesjuan Build Threads 8 02-16-2016 09:36 PM
Help multi issues here! ReallyRottenTurbo MEGAsquirt 4 09-22-2015 01:49 PM
ms2e No Rpm Signal Dobzeh ECUs and Tuning 5 09-17-2015 03:56 PM
WTB T25/T28 flanged turbo ASAP JesseTheNoob WTB 4 09-11-2015 02:25 PM
Grinding into 5th and coasting shanesauce General Miata Chat 1 09-06-2015 09:47 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:28 AM.