Prefabbed Turbo Kits A place to discuss prefabricated turbo kits on the market
Sponsored by:
Sponsored by:

turbo? noise

 
Old 04-10-2017, 11:06 AM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2015
Location: Sebring, FL
Posts: 114
Total Cats: 9
Default turbo? noise

My issue is the noise I'm getting decelerating. At higher rpms going to zero throttle there is a noise. The best way I could describe it is it sounds something like a fender liner hitting a tire. Not as loud and undulating down to lower rpms. If you downshift no noise. No noise if you just push clutch in. The BOV is not popping then either. Could this be compressor surge? There's about 1k on the turbo. MK T-3 china turbo. Works fine otherwise, except for some small issues that I will deal with. Oddly this didn't start until shortly after I put under belly pan and fender liners on. Yes I made sure nothing was hitting.
joe morreale is offline  
Old 04-10-2017, 11:15 AM
  #2  
Boost Czar
iTrader: (62)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 76,497
Total Cats: 2,303
Default

Originally Posted by joe morreale View Post
...sounds something like a fender liner hitting a tire. ... Oddly this didn't start until shortly after I put...fender liners on...
...
Braineack is offline  
Old 04-10-2017, 11:17 AM
  #3  
VladiTuned
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 35,186
Total Cats: 3,166
Default

18psi is offline  
Old 04-11-2017, 11:56 AM
  #4  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2015
Location: Sebring, FL
Posts: 114
Total Cats: 9
Default

I guess I deserved that, the way I described it. I'm also having running warm issues and the fender liners and under belly pan came off today to try and plug air gaps. Still making noise. As soon as it cools I'll check but I hope it's an exhaust pipe hitting and resonating.
joe morreale is offline  
Old 04-13-2017, 03:59 PM
  #5  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2015
Location: Sebring, FL
Posts: 114
Total Cats: 9
Default

Took turbo out to port wastegate. When I reinstalled it, no more noise. I still don't know what it was.
joe morreale is offline  
 


Thread Tools
Search this Thread

Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.