ebrake light issue - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Suspension, Brakes, Drivetrain discuss the wondrous effects of boost and your miata...

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 11-26-2010, 06:14 PM   #1
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (8)
 
Join Date: Sep 2006
Location: Severn, MD
Posts: 1,927
Total Cats: 5
Default ebrake light issue

Repost from m.net because nobody answered it:

I know the ebrake light can be on if the fluid is low or if the switch is problematic. My brake light dims when I release the ebrake but stays on. Then when I pull it back up it gets brighter. In examining the switch it appears that it is simply a mechanism that grounds the wire when the ebrake is engaged, and opens the circuit (turning the light off) when the ebrake is disengage.

Since my light stays on but changes brightness based on engaged or disengaged, any idea how to fix my dash light?


Thanks
Frank
fmowry is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2010, 08:26 PM   #2
AFM Crusader
iTrader: (18)
 
olderguy's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Wayne, NJ
Posts: 4,438
Total Cats: 84
Default

Sounds like a high resistance short to ground somewhere in the line to the switch or at the gauge cluster. More than likely the wire is pinched somewhere.
olderguy is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2010, 07:54 PM   #3
Junior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Feb 2010
Location: Montreal, Canada
Posts: 55
Total Cats: 0
Default

A customer of mine used that wire to ground his autometer A/F gauge. Had the same issues.
Adamsm is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2010, 03:11 PM   #4
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (8)
 
Join Date: Sep 2006
Location: Severn, MD
Posts: 1,927
Total Cats: 5
Default

Quote:
Originally Posted by Adamsm View Post
A customer of mine used that wire to ground his autometer A/F gauge. Had the same issues.
I had no ground in that area, though I do ground some stuff under the front right bolt that holds down the shifter boot. I think this issue was with the car before I did the swap, and before I had the dash out multiple times. Could it be a bad fluid level switch that's constantly grounded?
fmowry is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 59 12-15-2017 09:00 PM
Leaky Wilwoods mx592 Suspension, Brakes, Drivetrain 1 10-01-2015 01:45 AM
Bizarre connection issue? nick470 MEGAsquirt 1 09-30-2015 11:32 PM
Odd Steering issue interestedofold Suspension, Brakes, Drivetrain 5 09-29-2015 02:42 PM
Another Alternator thread ihiryu General Miata Chat 9 09-28-2015 11:22 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:35 PM.