Please help!! random problems, and now car cant get in to gear while driving - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Suspension, Brakes, Drivetrain discuss the wondrous effects of boost and your miata...

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 04-11-2011, 10:38 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: May 2010
Posts: 282
Total Cats: -4
Question Please help!! random problems, and now car cant get in to gear while driving

Hey guys,

I own a 1999 Miata, and am having a bunch of random problems. It started about 2 weeks ago.

First there was a coolant leak when the AC was on, didn't really thing of it much in the time, then a couple days later, after a long drive, I stopped by mcdonalds and my car wouldn't start, left it there for like 4hrs, wouldn't do anything, the battery was fine, so I thought the starter was dead.

Got it towed over, and a couple days later when I got the time to look at it, the car started right up with 0 problems.

Now just earlier today, on my way to work, every time the clutch was depressed, the car started to make weird noises, and even shook a bit.

Then later as I was going back home my car refused to let me change gears while the motor is running,
But I could start the car in gear, no problems.
Also could go through all gear super smooth while car is off.

The only new mods are about a month ago I installed a Mishimoto radiator + fans + hoses, and a raceland header (deleted the EGR),
but seems like too much of a coincidence, I'm having all these issues.

Any ideas? Thanks for the help in advanced.

Oh car has about 60k miles, stock clutch.

(not sure if this is the right section, since the latest problem is with the clutch thought this would be good. If not mods feel free to move)
imput1234 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2011, 10:42 PM   #2
Elite Member
iTrader: (2)
 
fooger03's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Columbus, OH
Posts: 4,132
Total Cats: 187
Default

Replace lost transmission fluid.
fooger03 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2011, 10:48 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: May 2010
Posts: 282
Total Cats: -4
Default

Quote:
Originally Posted by fooger03 View Post
Replace lost transmission fluid.
Fluid was changed before my last track day in october. Not sure how it could be low, but I'll def give that a check.
imput1234 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2011, 11:09 PM   #4
Elite Member
iTrader: (12)
 
Join Date: Sep 2007
Location: Charlotte, NC
Posts: 6,868
Total Cats: 66
Default

Shifting issues sound like the classic dead/dying slave cylinder.
Doppelgänger is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2011, 01:20 PM   #5
Senior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Nov 2009
Location: Royal Palm Beach, FL
Posts: 725
Total Cats: 5
Default

i had shifting issue a few weeks ago. it was a leaky slave, replaced and car shifts perfect.
Clos561 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2011, 01:40 PM   #6
Elite Member
iTrader: (6)
 
Join Date: Nov 2007
Location: Southlake,Texas
Posts: 3,251
Total Cats: 17
Default

If you are losing fluid it's the slave, if it doesn't leak, check the MC
Bond is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2011, 01:42 PM   #7
Senior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Nov 2009
Location: Royal Palm Beach, FL
Posts: 725
Total Cats: 5
Default

if its your slave, have fun with the bottom bolt.
Clos561 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2011, 03:52 PM   #8
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: May 2010
Posts: 282
Total Cats: -4
Default

Quote:
Originally Posted by Doppelgänger View Post
Shifting issues sound like the classic dead/dying slave cylinder.
Thanks, I think thats it, no fluid.

Quote:
Originally Posted by Clos561 View Post
i had shifting issue a few weeks ago. it was a leaky slave, replaced and car shifts perfect.
hope its that simple, and nothing else is involved.

Quote:
Originally Posted by Bond View Post
If you are losing fluid it's the slave, if it doesn't leak, check the MC
Yup, I'm loosing fluid.
imput1234 is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2011, 11:47 PM   #9
Newb
 
Join Date: Sep 2010
Location: South Texas
Posts: 10
Total Cats: 0
Default

Yeah, by your symptoms I would say slave cyl too but hopefully you've already checked that by now since everyone else already said it.. lol
s!lv!a is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
91 1.6l turbo complete part out. Tony the Tiger Miata parts for sale/trade 63 12-29-2016 03:23 AM
Twitchy car (tail happy problem) bigben Race Prep 16 09-11-2015 04:41 PM
Grinding into 5th and coasting shanesauce General Miata Chat 1 09-06-2015 09:47 PM
Annoying little leaks AlwaysBroken Engine Performance 5 09-06-2015 01:53 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:24 PM.