Coolant Temp Sensor Plug Connector - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


WTB Wanted to buy ads. Designated trademarks and brands are the property of their respective owners. forum cannot be held responsible for the outcome of any transactions.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 10-24-2009, 07:44 PM   #1
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Minneapolis, MN
Posts: 963
Total Cats: -1
Default Coolant Temp Sensor Plug Connector

I really badly need a plug that goes onto the sensor in the upper thermostat housing. Its the plug that is on the wire side. Mine broke off. Please need the pretty badly.

Thanks.
Rushin is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2009, 07:46 PM   #2
Senior Member
iTrader: (6)
 
tyson87's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: West Palm Beach, FL
Posts: 1,023
Total Cats: 1
Default

can u show a pic?
tyson87 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2009, 08:14 PM   #3
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Minneapolis, MN
Posts: 963
Total Cats: -1
Default

the grey plug. Need bad.

Rushin is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2009, 08:29 PM   #4
Cpt. Slow
iTrader: (25)
 
curly's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Oregon City, OR
Posts: 12,105
Total Cats: 518
Default

the plug or the sensor? If it's just the plug you could easily ghetto rig something until you get a more permanent fix.
curly is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2009, 08:42 PM   #5
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Minneapolis, MN
Posts: 963
Total Cats: -1
Default

The grey plug. I did getto righ it. Put a generic clip on the wire and jammed it kn the sensor.
Rushin is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2009, 08:54 PM   #6
I'm Miserable!
iTrader: (16)
 
Join Date: Dec 2008
Location: where most people are Utarded
Posts: 1,323
Total Cats: 0
Default

Pretty sure I have one, PM me an offer.
zoomin is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2009, 10:23 PM   #7
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Minneapolis, MN
Posts: 963
Total Cats: -1
Default

Pmed
Rushin is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2009, 01:03 AM   #8
Senior Member
iTrader: (6)
 
tyson87's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: West Palm Beach, FL
Posts: 1,023
Total Cats: 1
Default

i have the plug. also i can ship it out tomorrow if u need it, ill cut it off my harness tomorrow it u want it.

(u dont need this connector if MS controls ur fans.)
tyson87 is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2009, 01:12 AM   #9
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Minneapolis, MN
Posts: 963
Total Cats: -1
Default

what do you mean we dont need it? I have MS. So we dont need that temps sensor either?

Quote:
Originally Posted by tyson87 View Post
i have the plug. also i can ship it out tomorrow if u need it, ill cut it off my harness tomorrow it u want it.

(u dont need this connector if MS controls ur fans.)
Rushin is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2009, 01:24 AM   #10
Senior Member
iTrader: (6)
 
tyson87's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: West Palm Beach, FL
Posts: 1,023
Total Cats: 1
Default

that front piece is the old thermoswitch for the fans.

the water temp sensor gets read at the back of the head (its a green connector)
tyson87 is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2009, 01:30 AM   #11
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Minneapolis, MN
Posts: 963
Total Cats: -1
Default

Quote:
Originally Posted by tyson87 View Post
that front piece is the old thermoswitch for the fans.

the water temp sensor gets read at the back of the head (its a green connector)
Yeah, kind of knew it, but i did not know that i can totally eliminate it. So if i unplug it totally the fans will still come on?
Rushin is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2009, 01:39 AM   #12
Senior Member
iTrader: (6)
 
tyson87's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: West Palm Beach, FL
Posts: 1,023
Total Cats: 1
Default

mine isnt connected and my fans come on.

u have a standalone MS right?
tyson87 is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2009, 01:40 AM   #13
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Minneapolis, MN
Posts: 963
Total Cats: -1
Default

yep, i have mspnp.
Rushin is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2009, 01:41 AM   #14
Senior Member
iTrader: (6)
 
tyson87's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: West Palm Beach, FL
Posts: 1,023
Total Cats: 1
Default

ok unplug it and run ur can and watch ur fans turn on.
tyson87 is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2009, 01:50 AM   #15
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Minneapolis, MN
Posts: 963
Total Cats: -1
Default

i will do that tomorrow morning and see what happens.
Rushin is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2009, 01:54 AM   #16
Senior Member
iTrader: (6)
 
tyson87's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: West Palm Beach, FL
Posts: 1,023
Total Cats: 1
Default

Quote:
Originally Posted by Rushin View Post
i will do that tomorrow morning and see what happens.
u should see success
tyson87 is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2009, 12:08 PM   #17
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,809
Total Cats: 1,780
Default

as long as you have the fans setup in megatune, yeah. Should be output 1.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2009, 01:00 PM   #18
meatbag
iTrader: (50)
 
gospeed81's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Houston, TX
Posts: 7,357
Total Cats: 26
Default

wait a friggin' minute...can I do this too?

If you say yes Scott I will name my first boy after you -hell, I'll start calling my girl "Scott"-.

I'm trying to do a reroute...but thought I needed that stinkin' sensor. I thought it also fed the stock temp gauge. Good grief I've been beating myself up on that. This would mean I could complete my reroute TODAY!
gospeed81 is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2009, 02:52 PM   #19
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Minneapolis, MN
Posts: 963
Total Cats: -1
Default

i have the fans with the wire unplugged. Now i need answers for these questions
https://www.miataturbo.net/forum/t40535/#post473261
Rushin is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2009, 02:59 PM   #20
Senior Member
iTrader: (6)
 
tyson87's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: West Palm Beach, FL
Posts: 1,023
Total Cats: 1
Default

u suck.
tyson87 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MSPNPPro-MM0105: Coolant Temperature Output slomiata MEGAsquirt 5 10-07-2015 02:11 PM
Expected intake temps on the track? tazswing Race Prep 20 10-03-2015 12:04 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 03:51 AM.