Aidan's SCCA Stock Class Autocross Build (Road Course is Too Scary) - Page 2 - Miata Turbo Forum -Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Build Threads Building a motor? Post the progress here.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 09-25-2014, 08:52 PM   #21
SadFab Sales Lady
Thread Starter
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 14,824
Total Cats: 933
Default

Anybody know about the LEDs on MS3, Franks writeup doesn't say anything about them. Do I need anything else or just the leds. It looks like Q6, Q7, and Q8 share traces with them.
aidandj is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2014, 09:08 PM   #22
SadFab Sales Lady
Thread Starter
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 14,824
Total Cats: 933
Default

Caps in:

Attached Thumbnails
Aidan's SCCA Stock Class Autocross Build (Road Course is Too Scary)-1z2nkb8.jpg  
aidandj is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2014, 09:57 PM   #23
SadFab Sales Lady
Thread Starter
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 14,824
Total Cats: 933
Default

Power tests passed!

Attached Thumbnails
Aidan's SCCA Stock Class Autocross Build (Road Course is Too Scary)-9i4r51.jpg  
aidandj is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2014, 10:09 PM   #24
SadFab Sales Lady
Thread Starter
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 14,824
Total Cats: 933
Default

Jumpers Installed:

Attached Thumbnails
Aidan's SCCA Stock Class Autocross Build (Road Course is Too Scary)-2djniqg.jpg  
aidandj is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2014, 11:50 PM   #25
SadFab Sales Lady
Thread Starter
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 14,824
Total Cats: 933
Default

Desoldering the MS3x:



Scariest part so far:



Coming Together:



Connector Mounted:



I am and idiot. I started cutting the wrong way. Should be fixable with some glue.

Attached Thumbnails
Aidan's SCCA Stock Class Autocross Build (Road Course is Too Scary)-t056wp.jpg   Aidan's SCCA Stock Class Autocross Build (Road Course is Too Scary)-34e2c95.jpg   Aidan's SCCA Stock Class Autocross Build (Road Course is Too Scary)-2448i00.jpg   Aidan's SCCA Stock Class Autocross Build (Road Course is Too Scary)-2lwxgkk.jpg   Aidan's SCCA Stock Class Autocross Build (Road Course is Too Scary)-culoh.jpg  

aidandj is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2014, 12:33 AM   #26
SadFab Sales Lady
Thread Starter
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 14,824
Total Cats: 933
Default

Added U6 and C26-29 for serial:



Started wiring:

Attached Thumbnails
Aidan's SCCA Stock Class Autocross Build (Road Course is Too Scary)-6dtr2v.jpg  
aidandj is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2014, 01:56 AM   #27
SadFab Sales Lady
Thread Starter
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 14,824
Total Cats: 933
Default

9 more wires to go:

Attached Thumbnails
Aidan's SCCA Stock Class Autocross Build (Road Course is Too Scary)-2v2f7eo.jpg  
aidandj is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2014, 02:47 AM   #28
SadFab Sales Lady
Thread Starter
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 14,824
Total Cats: 933
Default

Soldering the last wire:



Completed Harness:

Attached Thumbnails
Aidan's SCCA Stock Class Autocross Build (Road Course is Too Scary)-104etmd.jpg   Aidan's SCCA Stock Class Autocross Build (Road Course is Too Scary)-2hf8cv8.jpg  
aidandj is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2014, 03:21 AM   #29
SadFab Sales Lady
Thread Starter
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 14,824
Total Cats: 933
Default

All buttoned up:

Attached Thumbnails
Aidan's SCCA Stock Class Autocross Build (Road Course is Too Scary)-25f0v95.jpg  
aidandj is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2014, 03:35 AM   #30
SadFab Sales Lady
Thread Starter
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 14,824
Total Cats: 933
Default

Anyone know where I can get an extra DB37 plug?
aidandj is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2014, 03:56 AM   #31
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2011
Location: Columbia, SC
Posts: 1,294
Total Cats: 72
Default

Quote:
Originally Posted by aidandj View Post
Anyone know where I can get an extra DB37 plug?
I bought mine off ebay back in may, from the US (so came the same week).

Schuyler is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2014, 05:20 AM   #32
SadFab Sales Lady
Thread Starter
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 14,824
Total Cats: 933
Default

Well its 130 in the morning and I should have gone to bed half an hour ago. I plugged it in and tried to get it up and running and nothing. I get it to show up and an FTDI device but it can't be detected by windows or osx. I'm stumped. Hopefully someone can spot what I did wrong? And hopefully I didn't destroy anything.
aidandj is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2014, 11:34 AM   #33
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: New Hampshire
Posts: 314
Total Cats: 52
Default

Props on the kayaks. I've always wanted to do the same thing with a long-*** canoe.
adamiata is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2014, 01:22 PM   #34
SadFab Sales Lady
Thread Starter
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 14,824
Total Cats: 933
Default

Got some sleep and went back to the lab today. When hooked up to a test bench supply I can connect and flash firmware just fine. But in my car I can't.
aidandj is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2014, 01:24 PM   #35
SadFab Sales Lady
Thread Starter
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 14,824
Total Cats: 933
Default

It lives!

aidandj is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2014, 03:04 PM   #36
SadFab Sales Lady
Thread Starter
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 14,824
Total Cats: 933
Default

Ok I'm stumped. It worked on the bench but now it won't work installed in my car. Any ideas?

I get 12v at power and ground. And it shows up in my devices. But tuner studio can't connect to it
aidandj is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2014, 04:18 AM   #37
SadFab Sales Lady
Thread Starter
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 14,824
Total Cats: 933
Default

So everything was going great:
maybe a bit rich. But then this happened...



Smoke everywhere and the wire burnt up. Its too late and it pissed me off so I am going to bed. Any ideas why this happened? The engine continued running while this happened. I have they flyback diodes wired in there.

It seems to be the 12v power wire that burnt up.

Last edited by aidandj; 09-27-2014 at 02:25 PM.
aidandj is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2014, 04:48 PM   #38
SadFab Sales Lady
Thread Starter
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 14,824
Total Cats: 933
Default

Got it running again. Sounds like

Something is up. Last time I had it running it didn't sound like that.
aidandj is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2014, 11:51 PM   #39
SadFab Sales Lady
Thread Starter
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 14,824
Total Cats: 933
Default

Success!!!!!!! It is running and driving. Thanks everyone who helped. I'm sure I will have more questions but for now check it out:

aidandj is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2014, 07:38 PM   #40
Junior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bmore
Posts: 75
Total Cats: 6
Default

Nice work getting it running. I like where this thread is headed.
tincan is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Autocross Class Unknown - An exercise in not caring ChasB Race Prep 31 10-26-2016 09:22 PM
Autocross/time attack build up drivehardaz General Miata Chat 11 07-21-2006 02:39 PM
Red Beast might be for sale... rmcelwee Cars for sale/trade 5 07-17-2006 04:38 AM
(not my Miata) Water in my CAI. And I/C piping. And I/C. And, finally, engine. UofACATS Insert BS here 4 07-11-2006 11:37 PM


Tags
aidan and sean's thread, brake fade? used pads., camera thread, can't catch meeeeee, dirt is my friend, hairline thread, landlord fuckery, linus strikes again, remarkable power!!!!!!!, sadfab rocks your butt, tires suck buy frozen rs3

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 10:04 PM.