-92 1,6 tachometer - Miata Turbo Forum -Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members

General Miata Chat A place to talk about anything Miata

LinkBack Thread Tools
Old 06-21-2016, 01:31 PM   #1
Thread Starter
Join Date: Jun 2016
Location: finland
Posts: 1
Total Cats: 0
Default -92 1,6 tachometer

hi im new on this forum and i live in finland so sorry about my english.

i buy yesterday a miata na -92 1.6 and it's original and today it start f**k my brain.
the problen is when it's on idle about 850rpm tacho show 0rpm but if i push the gas it jump and start work... and when i loose the gas pedal tacho goes back to 0rpm. yesterday it works just fine. PLEASE HELP

here is link to video but it's not my but same problem
nismos14a is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2016, 03:43 PM   #2
SadFab CEO
iTrader: (3)
Join Date: Sep 2012
Location: your mom's house phoenix, AZ
Posts: 3,082
Total Cats: 352

Sounds like the igniter may be going bad. Ive killed one so that it wouldn't drive the tach, but still fired the coils. You can put a scope on its output to see what kind of signal the tach is getting. Its also possible the tach is just going bad, but not as likely.
hi_im_sean is online now   Reply With Quote

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Link Tuning in Dallas Gibbs ECUs and Tuning 1 04-11-2016 09:51 PM
Idle strangeness during warm up gregmiata MEGAsquirt 1 04-06-2016 07:18 PM
Link Map sensor and air temp sensor kww502 Miata parts for sale/trade 4 04-05-2016 07:40 PM
1.6 JRSC Emanage blue? lucky4311 Supercharger Discussion 5 03-30-2016 11:38 AM
Idle Valve Issues add lightness General Miata Chat 1 03-27-2016 04:32 PM

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 03:19 PM.