Turn signals not functioning - Miata Turbo Forum -Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members

General Miata Chat A place to talk about anything Miata

LinkBack Thread Tools
Old 12-18-2012, 01:27 PM   #1
Thread Starter
Join Date: Sep 2012
Location: State College
Posts: 17
Total Cats: 0
Default Turn signals not functioning

I'm retarded with wiring and I've been banging my head against this one for a while, figured I'd see if you've got any ideas...

I've a '93 5speed with cruise control and power windows. A couple of months back I was in a three-car accident (rear ended by a jackass, hit thep erson in front of me) and my turn signals got destroyed (among other things). I won't go into semantics but essentially my insurance is sh*t and I had to do a lot of the repair work myself.

So, I replaced the turn signal assembly's with OEM Mazda. Long story short, the bulbs function perfectly... driving lights, etc., but when I try and use the turn signal nothing happens. I get the audible clicking in the cabin, but the lights stay solid. Green arrows also don't flash on the dash. My 4 way flashers also don't work.

Of note, previous owner did install an aftermarket electric horn, which I disconnected after the accident. Maybe this is the problem?

Let me know if you guys have any ideas.
Sisyphus is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2012, 01:57 PM   #2
Junior Member
Join Date: Sep 2008
Location: Chicago, IL
Posts: 223
Total Cats: 4

Did you check the fuses? shorts in the wiring?
Slider is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2012, 07:55 PM   #3
Elite Member
iTrader: (3)
Join Date: Mar 2008
Location: Granbury, TX
Posts: 5,762
Total Cats: 545

Most cars have a simple clicker for the turn signals. The Miata doesn't. There's actually a turn signal controller box that incorporates some electronics. I'll bet it got fried if your wiring was shorted to ground. Normally, they're 100% reliable.

FLASHER UNIT (HE01-66-830) - $68.98 - HE0166830

They're not cheap (about $70), so it would be wise to ohm out all the wiring going to this little box and verify you don't have any shorts first.
hornetball is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2012, 02:06 PM   #4
Thread Starter
Join Date: Sep 2012
Location: State College
Posts: 17
Total Cats: 0

Thanks for the info, I'll check the box when I get home from work tonight and keep you guys updated.
Sisyphus is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2012, 02:20 AM   #5
Junior Member
Join Date: Jul 2011
Posts: 59
Total Cats: -4

Thanks Hornet. Having same issue and that might be the problem.. They're working on & off periodically.
mikeboldt is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2012, 01:09 AM   #6
Junior Member
iTrader: (1)
Join Date: Oct 2012
Location: Eureka, Ca
Posts: 150
Total Cats: -21

On my car the left turn signal wasn't working 99.9 percent of the time but everything else was. The right 1 was working fine. And my driving lights were working fine.
I replaced the flasher and now all my turn signals work perfect.
old school is offline   Reply With Quote

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 12:25 PM
1994 Spec Miata Race Car SM/SM2/SSM For Sale Quinn Cars for sale/trade 5 11-21-2015 01:03 PM
Walbro 255lph Fuel Pump $50 lsc224 Miata parts for sale/trade 2 10-01-2015 09:17 AM
Buzzing from driver side of engine bay? (MS3 install) nick470 MEGAsquirt 4 09-28-2015 10:10 PM
Recommended Tire Temp for best friction thumpetto007 Race Prep 4 09-27-2015 05:16 PM

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 01:55 PM.