How (and why) to Ramble On your domestic shorthair - Page 572 - Miata Turbo Forum -Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Insert BS here A place to discuss anything you want

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 02-28-2012, 12:08 AM   #11421
A living god
iTrader: (23)
 
viperormiata's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Key West
Posts: 5,934
Total Cats: 222
Default

Quote:
Originally Posted by Bryce View Post
I'm in the process of installing an NA R134a AC system to replace my old R12 system. Something I found interesting is the evaporator coils appear to be the same between R12 and R134a.
I'm interested in this. I'd love to update my A/C system. Would I just need the 1.8 A/C parts/system? I'm sure the under-dash controls would be the same. Seems like it would just be the main hardware.

Bryce, let me know, or I'll bug you about it for days and days
viperormiata is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2012, 12:35 AM   #11422
Elite Member
iTrader: (24)
 
Join Date: Jul 2007
Location: Cypress, TX
Posts: 3,778
Total Cats: 35
Default

Quote:
Originally Posted by viperormiata View Post
I'm interested in this. I'd love to update my A/C system. Would I just need the 1.8 A/C parts/system? I'm sure the under-dash controls would be the same. Seems like it would just be the main hardware.

Bryce, let me know, or I'll bug you about it for days and days
I just compared everything now that I have it out of the car. All you would need to make your R12 system perform exactly like an R134a system is:

94-97 Compressor (Identifiable because it says R134a on the ID plate)
94-97 Receiver/dryer (Purchase new for $26 shipped, don't buy one used)
94-97 Condenser
94-97 2 Rubber lines to/from compressor
94-97 2 Hardlines to/from the firewall
94-97 Expansion valve
Maybe 94-97 hi/low pressure switch. I swapped mine over, wire splicing required. It would be nice if you get a pigtail for this switch. I don't know how different the pressure switchpoints are, but they should technically be different because R134a operates at higher pressures.

Keep your R12 evaporator, the R134a one is the same.
Keep the small hardline that goes from the receiver/dryer to the small hardline from the firewall.

That should be it.
Bryce is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2012, 12:40 AM   #11423
Elite Member
iTrader: (24)
 
Join Date: Jul 2007
Location: Cypress, TX
Posts: 3,778
Total Cats: 35
Default

On a sidenote: I'm pondering whether I should fill my new system with R134a or HC12. I feel pretty confident about the safety of HC12 now because I had a sudden full venting of the entire contents of an HC12 fill when my AC compressor fell off while driving on the highway. Nothing exploded.
Bryce is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2012, 08:19 AM   #11424
Elite Member
iTrader: (12)
 
Join Date: Sep 2007
Location: Portland, Oregon.
Posts: 6,841
Total Cats: 63
Default

Man I feel weird today. I can't put my finger on it either. It started when I snapped out of a deep sleep last night and didn't know where I was or what was going on. So all morning I just feel "out there" and I don't like it at all. I've had this happen once before too...just waking up and not knowing anything. Oh well.

To add to the things I don't need to think about, now my car is acting up and it's something electrical. I haven't been about to diagnose crap since the laptop I use for the Hydra has a dead battey and must be plugged in to work. But, not long after the car is fully warmed up I'll get a bad stumble ~3k rpms at light throttle. So far it's been just a short burst and if I let off the throttle and get back on it, there is no more stumble. WTF? It seemed to do it going over some bumps so I am wondering if I have a loose connection somewhere on something. Ugh.

Last edited by Doppelgänger; 02-28-2012 at 08:31 AM.
Doppelgänger is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2012, 08:36 AM   #11425
Boost Czar

iTrader: (60)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 70,165
Total Cats: 1,401
Default

I still have an electrical issue in mine. Happened last April, and I just dealt with it until I parked it in Nov. Now I have to fix it before I do emissions in March.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2012, 08:40 AM   #11426
Elite Member
iTrader: (12)
 
Join Date: Sep 2007
Location: Portland, Oregon.
Posts: 6,841
Total Cats: 63
Default

I hate electrical issues....at least one that is causing a random stumble because4 it could be a plethora of things. I know for quite some time that there is a small issue with the ECU that will cause it to power off and back on in like .25 second. Talking to Jeremy at FM he said there is a known issue with some Hydras having a 5v power supply to something that will randomly cut off. It's never caused me a problem.

But the issue I'm having now isn't an issue of it cutting off, just a bad, bad brief stumble.
Doppelgänger is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2012, 08:43 AM   #11427
Boost Czar

iTrader: (60)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 70,165
Total Cats: 1,401
Default

mines causing everything run on power to be offset. like the injectors can run as lean at idle, the idle valve couldnt lower the idle enough, enrichments got bonkers, tps & map are jittery, a/c doesnt work at all fan speeds, crazy ----. went from 27 mpg city to 20-21.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2012, 09:01 AM   #11428
Tour de Franzia
iTrader: (6)
 
hustler's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Republic of Dallas
Posts: 28,968
Total Cats: 327
Default

The van I wanted is gone, GF's dad tried to crank it and the insides went boom. This is gay, no more time trialing for me, taking a break from cars.
hustler is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2012, 09:03 AM   #11429
Elite Member
iTrader: (12)
 
Join Date: Sep 2007
Location: Portland, Oregon.
Posts: 6,841
Total Cats: 63
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
mines causing everything run on power to be offset. like the injectors can run as lean at idle, the idle valve couldnt lower the idle enough, enrichments got bonkers, tps & map are jittery, a/c doesnt work at all fan speeds, crazy ----. went from 27 mpg city to 20-21.
That's some weird ----. Replaced the alternator at any point?
Doppelgänger is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2012, 09:12 AM   #11430
Elite Member
iTrader: (1)
 
NA6C-Guy's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Birmingham Alabama
Posts: 8,038
Total Cats: 39
Default

Joyous day! Zero sleep, and now I get to take my grandfather to have an MRI done. He is on heavy pain meds and acts psychotic and out of his ------- mind and due to a back injury (reason or the pain meds and MRI) can barely move around. FUN DAY AHEAD!!!

NA6C-Guy is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2012, 09:28 AM   #11431
Boost Czar

iTrader: (60)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 70,165
Total Cats: 1,401
Default

Quote:
Originally Posted by Doppelgänger View Post
That's some weird ----. Replaced the alternator at any point?
alternator, battery, injectors, coils...

there's voltage leaking to ground, with is offsetting everything. I just dunno where and how.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2012, 09:32 AM   #11432
AFM Crusader
iTrader: (18)
 
olderguy's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Wayne, NJ
Posts: 4,275
Total Cats: 64
Default

I just come here to feel better about the problems I am having
olderguy is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2012, 09:54 AM   #11433
Elite Member
iTrader: (12)
 
Join Date: Sep 2007
Location: Portland, Oregon.
Posts: 6,841
Total Cats: 63
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
alternator, battery, injectors, coils...

there's voltage leaking to ground, with is offsetting everything. I just dunno where and how.
The last time I had a "interesting" electrical issue, something had gone wrong with an o2 sensor and 12v had managed to make its way into the ground and caused a similar issue of 5v being fed to the ground of several sensors.

I am tempted to overnight the ECU back to Hydra and have them run through it and see if anything is wrong with it.
Doppelgänger is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2012, 09:55 AM   #11434
Boost Czar

iTrader: (60)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 70,165
Total Cats: 1,401
Default

interesting. But I did replace the wbo2. Running no NB. I was going to swap the LC1 for the MTXL I have in a box.

Hell even my RCA cables to my amp had to be replaced because they started picking up horrible ground noise.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2012, 09:57 AM   #11435
Tour de Franzia
iTrader: (6)
 
hustler's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Republic of Dallas
Posts: 28,968
Total Cats: 327
Default

Feel free to name a band better than Soundgarden.



See, it can't be done!!!
hustler is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2012, 10:01 AM   #11436
Boost Czar

iTrader: (60)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 70,165
Total Cats: 1,401
Default

Spoonnnn man
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2012, 10:22 AM   #11437
Elite Member
iTrader: (12)
 
Join Date: Sep 2007
Location: Portland, Oregon.
Posts: 6,841
Total Cats: 63
Default

Chavez. much better band than SG.



I just ordered a new battery for my old HP NX9000 laptop. Guess I'll start using it for misc. stuff and for the Hydra. It's old but it works well and has an awesome screen....go figure I replaced the LCD and a month later bought a new laptop, might as well use the old one for something. Battery from "buy.com" was $32.
Doppelgänger is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2012, 10:56 AM   #11438
I'm a terrible person
iTrader: (19)
 
FRT_Fun's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Arizona
Posts: 7,292
Total Cats: 178
Default

My car is having some sort of belt issue. It will squeal horribly randomly. Well maybe not random. It seems to happen after driving at a certain RPM for a long time. Then when the rpm drops it squeals. My belt tension is fine. And I can't see any damage to the belt. Wtf.
FRT_Fun is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2012, 10:57 AM   #11439
Crumple Zone Tester
iTrader: (6)
 
mgeoffriau's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Jackson, MS
Posts: 7,486
Total Cats: 373
Default

Quote:
Originally Posted by FRT_Fun View Post
My car is having some sort of belt issue. It will squeal horribly randomly. Well maybe not random. It seems to happen after driving at a certain RPM for a long time. Then when the rpm drops it squeals. My belt tension is fine. And I can't see any damage to the belt. Wtf.
Glazing?
mgeoffriau is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2012, 11:00 AM   #11440
I'm a terrible person
iTrader: (19)
 
FRT_Fun's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Arizona
Posts: 7,292
Total Cats: 178
Default

The belt looks fine. It's brand new. I'm sad.
FRT_Fun is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Uconn Car Show 240_to_miata Local Meets, Events and Tech Days 1 01-23-2016 10:17 PM
Uconn Car Show Sat, April 9th 240_to_miata Local Meets, Events and Tech Days 7 04-11-2011 11:00 AM
Uconn Car Club Spring 2010 Show 240_to_miata Local Meets, Events and Tech Days 92 04-12-2010 06:20 PM
anual uconn car show/meet 240_to_miata Local Meets, Events and Tech Days 0 02-19-2008 10:03 PM


Tags
brain <3 me, brainy <3s hollywood, cancerous testicles, cuban caveman, furry barnacle, get fragged faeflora, joe p for prez, lyrical joe perez, not hit block, peter falk

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 09:54 PM.