Adaptronic
Sponsored by:
Sponsored by:

AEM UGEO on Adaptronic

 
Old 01-08-2010, 05:14 AM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Sep 2009
Location: singapore
Posts: 228
Total Cats: 2
Default AEM UGEO on Adaptronic

Anyone running AEM UEGO on your adaptronic?
If so, are you running off spare or serial? Are your readings accurate?
nismo502 is offline  
Old 01-08-2010, 08:38 AM
  #2  
Elite Member
iTrader: (46)
 
Stein's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Nebraska
Posts: 4,713
Total Cats: 139
Default

I ran mine serial, worked great.

Appeared to be accurate.
Stein is offline  
Old 01-08-2010, 11:09 AM
  #3  
Junior Member
iTrader: (9)
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 456
Total Cats: 3
Default

^ Same here
sv650_ck is offline  
Old 01-08-2010, 12:11 PM
  #4  
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Sep 2009
Location: singapore
Posts: 228
Total Cats: 2
Default

Thanks guys, I am running on spare now. Will try serial and see if it differs
nismo502 is offline  
Old 01-08-2010, 07:45 PM
  #5  
Senior Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: somewhere in NoVA
Posts: 533
Total Cats: -1
Default

Running Serial and have no issues...
Prospero is offline  
Old 01-31-2010, 09:14 AM
  #6  
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Sep 2009
Location: singapore
Posts: 228
Total Cats: 2
Default

guys,
I am tying to run serial but couldnt get a reading, It must be something stupid I have done. Is there any other settings I have to do?
I am tapping ground for the serial from the AEM gauge and pin 2 from blue AEM wire. The color of the serial pin wires are brown to 5v AEM and yellow to ground.
Have I done anything wrong?
nismo502 is offline  
Old 01-31-2010, 02:32 PM
  #7  
VladiTuned
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 35,141
Total Cats: 3,145
Default

serial here too...works like a charm...

Read the instructions again carefully. There's a thread here where this specific gauge is installed. Made by Stein I think. Follow it to the T. Also read my thread (one of them lol) I think I had different color wires from steins if I remember correctly.
18psi is offline  
Old 02-09-2010, 12:03 PM
  #8  
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Sep 2009
Location: singapore
Posts: 228
Total Cats: 2
Default

guys,
are you all running the latest firmware and wari software?
What did you set for oxyen sensor and second serial port in adaptronic?
I am getting a reading from the hyperterminal but not adaptronic:(
Also,
did u hook up the white wire to spare and the blue wire to serial or both or vice versa?
nismo502 is offline  
Old 09-08-2011, 06:47 AM
  #9  
Newb
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 5
Total Cats: 0
Default

How did you wire the ground for the serial was it chassis ground or other any one got pictures / diagrams?
jamesa5771 is offline  
Old 07-28-2012, 06:44 AM
  #10  
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 53
Total Cats: 0
Default

Hey guys, the new e420d has a 'mini headphone port' for the serial now. I know I wire the blue from the AEM to one of the connections on the headphone jack, but which one? Also, the other connection should be grounded.. should this be just a chassis ground (for clean signal) or a sensor ground from the ECU?

Thanks!
timg is offline  
Old 09-21-2012, 06:17 PM
  #11  
All-round "Good Guy"
 
Lokiel's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brisbane, AUSTRALIA
Posts: 729
Total Cats: 107
Default

Late reply I know but may help others in future:

Either buy a stereo 3.5->2.5mm jack converter or connect via analog input.

I used the analog input for my PLX AFR sensor since it does not have a serial connector like the Innovate LC1 I had previously. You SHOULD use ECU GND rather than another GND source for the greatest accuracy.

The PLX AFR sensor module only provides a 0-5V analog output which needs to be wired into the Adaptronic's "Spare Analog Input" (0-5V Analog In) on its 6-pin connector so I had to crack open the e440 and connect it to the PLX AFR Sensor Module's Wideband 0-5V output, as shown here:

Attached Thumbnails AEM UGEO on Adaptronic-11_e440afrconnection.jpg  
Lokiel is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
satisfied
MEGAsquirt
144
11-05-2018 04:05 PM
StratoBlue1109
Miata parts for sale/trade
21
09-30-2018 01:09 PM
Goldwar
DIY Turbo Discussion
2
09-29-2015 09:20 AM
eunosgippa
MEGAsquirt
0
09-09-2015 05:19 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: AEM UGEO on Adaptronic


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.