AEM
Sponsored by:
Sponsored by:

EMS4 (not) Logging Problem

 
Old 05-04-2014, 01:13 AM
  #1  
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 9
Total Cats: 0
Default EMS4 (not) Logging Problem

I'm having problems with internal ECU logging on my EMS4. I have it setup to log whenever the engine is running, and to loop the log when needed. In AEM Tuner's ECU Logging page it shows over 80 minutes of available logging time, but I'm only getting short, truncated logs.

At an autocross today where we had about 45 minutes of total engine running time, I only got the first 11 minutes in the log. I've had similar results at other autocrosses recently.

Has anyone else with an EMS4 experienced this?

Sav, any thoughts?

PS: It was not a good day for MT.net folks: Bob Bundy had an alternator failure, my wife cracked our radiator with a cone hit, and David DeRegt's car broke down as well...

Jim
JimD is offline  
Old 05-06-2014, 07:19 PM
  #2  
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 9
Total Cats: 0
Default

Nobody huh?

How about this then: Is anybody running an EMS-4 successfully using internal ECU logging?

Jim
JimD is offline  
Old 05-27-2014, 11:10 PM
  #3  
Newb
 
Join Date: May 2010
Posts: 2
Total Cats: 0
Default

Mine doesn't work either, I can't clear it and retrieving it would take over 33 hours by my calculation. 6,700,000 blocks to download.

I have been using PC Log but I am not sure how easy that would be to do during an event, as loose items may be prohibited.
jlau is offline  
Old 05-28-2014, 09:34 AM
  #4  
Elite Member
iTrader: (1)
 
Leafy's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: NH
Posts: 9,364
Total Cats: 85
Default

I cant really figure out the internal log either. When I need to log a run I just plug in the lap top and jam it behind the passenger's seat.
Leafy is offline  
Old 06-12-2014, 09:50 PM
  #5  
FAB
Supporting Vendor
iTrader: (4)
 
FAB's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 967
Total Cats: 419
Default

Someone post your log profile settings and I'll take a look. There is some silly logic behind it I'm sure.

The problem with PC logging, (depending on why you might be interested in logging of course) is the number of fast channels.
__________________

ACCESS TO OVER 500 BRANDS AND WE WILL PRICE MATCH - EMAIL FOR PRICES
Please EMAIL us, we strongly prefer this over a PM for conversation tracking.
FAB is offline  
Old 07-18-2014, 05:37 PM
  #6  
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 9
Total Cats: 0
Default

I finally called AEM about this. They said it's because I had Loop Logging enabled. Apparently loop logging doesn't work and screws the logger up. It'll be a couple of weekends before I run the car again to see if that really fixes it.

BTW, AEM's forums are back online (but without most of the old forum content). But they are answering questions online again. Forums | AEM

Jim
JimD is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Quinn
Cars for sale/trade
6
10-23-2016 07:58 AM
mx592
Suspension, Brakes, Drivetrain
1
10-01-2015 12:45 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: EMS4 (not) Logging Problem


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.