Fans no worky SOLVED - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


DIY Turbo Discussion greddy on a 1.8? homebrew kit?

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-30-2015, 03:45 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2015
Posts: 79
Total Cats: 1
Default Fans no worky SOLVED

99 Miata turbo. Running MS2. Car eventually overheats at idle & when driving. I think some of the cause is lack of ducting for now but I noticed my fans do not kick on. Not with A/C either. I also went into TS & set the output coolants to 180 degrees & that didn't get the to come on either.

Last edited by emericareaper2; 06-30-2015 at 05:46 PM.
emericareaper2 is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2015, 04:01 PM   #2
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,847
Total Cats: 1,788
Default

jump TFA to GND and see if your fans work at all.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2015, 04:05 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2015
Posts: 79
Total Cats: 1
Default

^Nothing after jumping. I noticed when A/C is on, passenger fan comes on. Also noticed my horn does not work either now.
emericareaper2 is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2015, 04:06 PM   #4
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,847
Total Cats: 1,788
Default

looks like you need some new relays.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2015, 04:09 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2015
Posts: 79
Total Cats: 1
Default

H270 relay?
emericareaper2 is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2015, 05:09 PM   #6
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2015
Posts: 79
Total Cats: 1
Default

I can get the fan to come on when I attach my jump pack to it. I'm so stumped with this. Where is the relay for this fan?
emericareaper2 is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2015, 05:46 PM   #7
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2015
Posts: 79
Total Cats: 1
Default

I started wiggling pretty much everything. Got to the fan connection & it kicked on. The connection is really loose. I sort of tightened the connection & put some dialect grease on it. Works good now but I went ahead & ordered a new connection.
emericareaper2 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Left over turbo build parts gdoehl Miata parts for sale/trade 16 10-01-2015 10:42 AM
Help multi issues here! ReallyRottenTurbo MEGAsquirt 4 09-22-2015 01:49 PM
Interpreting Deatchwerks Dead Times from Battery Wizard compuw22c MEGAsquirt 0 09-14-2015 07:08 PM


Tags
radiator fan

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:49 AM.