hey all - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


DIY Turbo Discussion greddy on a 1.8? homebrew kit?

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-21-2006, 10:31 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 312
Total Cats: 0
Default hey all

Found this board thanks to tylerdurden cross posting pics to another board.

Got a 97 STO with:
Pauter/Wiseco bottom end.
99 head
JGS manifold
T3/T04B turbo
modified MK3 supra intercooler
3" zero restriction exhaust
obiwan link
s5 580cc rx7 injectors
AEM wb
vishnu rail
bunch of other ****
4 point bar
shocks/spring/rear mounts/swaybars
guru diff

Basicaly nothing stock is left except for the water pump, and I just took care of that today....



beerslurpy is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2006, 11:05 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 737
Total Cats: 0
Default

hey whats up man, I think youll like this forum better...I do. Its a lot more laid back and we all get along too...lol
F20turbo is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2006, 11:23 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 312
Total Cats: 0
Default

What kind of tires did you use to pull a 2.0 60' with that kind of power?
beerslurpy is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2006, 11:35 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 737
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by beerslurpy View Post
What kind of tires did you use to pull a 2.0 60' with that kind of power?
225/50/15 BFG DR's.
F20turbo is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2006, 01:16 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,379
Total Cats: 1
Default

Quote:
Originally Posted by AndyFloyd View Post
hey whats up man, I think youll like this forum better...I do. Its a lot more laid back and we all get along too...lol
Do you think we'll all still get along with me here??? LOL.

Mark
Markp is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2006, 01:31 PM   #6
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,910
Total Cats: 1,793
Default

probably. We like your style!
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2006, 03:50 PM   #7
Elite Member
iTrader: (3)
 
Join Date: May 2006
Location: Houston, TX
Posts: 2,900
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Markp View Post
Do you think we'll all still get along with me here??? LOL.

Mark
absolutely... glad to see you on this forum after learning so much from your posts at m.n.
Arkmage is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2006, 05:17 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,379
Total Cats: 1
Default

Quote:
Originally Posted by Arkmage View Post
absolutely... glad to see you on this forum after learning so much from your posts at m.n.
Thanks!!!
Markp is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2006, 06:04 PM   #9
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 312
Total Cats: 0
Default

Hey mark, wondered if I would see you here. This board almost seems like a filtered version of m.n. boards, with only people I already like plus the ability to post pictures.

Oh I'm finally done with the belts. My hands look like I put them in the blender, but it's all good. Doing the timing belt was a pile of suck for the first few hours, but easy once I figured it out.
beerslurpy is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2006, 06:41 PM   #10
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 312
Total Cats: 0
Default

Son of a bitch. I put everything back together and fill it up with antifreeze and it immediately starts leaking. What did I do wrong? I used plenty of gasket sealant and I torqued the bolts down plenty tight I thought. Any ideas?
beerslurpy is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2006, 06:43 PM   #11
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 71
Total Cats: 0
Default

Hey Beer, what intake do you have with that 99 head? I am wondering if it would be useful/interesting/possible/fun to implement VVT using the 99 head and intake.

DB
da Bajan is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2006, 08:16 PM   #12
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 312
Total Cats: 0
Default

I tried some VICS experiments when I first installed it. Just leaving it in the "low rpm" position seemed to work best. I tried always high, low in vaccum, high in boost and always low. I think... this was a few years ago.

The heads didnt get VVT until 2001 I beleive.
beerslurpy is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2006, 08:31 PM   #13
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 312
Total Cats: 0
Default

Wow I'm cursing like the guy from boondock saints. It was just two lousy untightened bolts. Leak is fixed. Woot. Now back together again.
beerslurpy is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2006, 08:58 PM   #14
:(
iTrader: (7)
 
Join Date: Jul 2006
Location: nowhere
Posts: 8,281
Total Cats: 2
Default

hell yeah.
magnamx-5 is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2006, 10:31 AM   #15
Senior Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 737
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Markp View Post
Do you think we'll all still get along with me here??? LOL.

Mark
**** no, youll stir up **** too often Just joking mark, glad to see you over here man
F20turbo is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2006, 10:34 AM   #16
Senior Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 737
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by beerslurpy View Post
Wow I'm cursing like the guy from boondock saints. It was just two lousy untightened bolts. Leak is fixed. Woot. Now back together again.
good to hear dude, I think when I replace my timing tensioner and idler im gonna just put a new WP in it, even though this one only has like 25k on it.
F20turbo is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2006, 04:26 PM   #17
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 312
Total Cats: 0
Default

God dammit. It worked fine at cold temperatures but it pisses coolant everywhere under pressure. Back to square one.
beerslurpy is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2006, 07:38 PM   #18
Senior Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 737
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by beerslurpy View Post
God dammit. It worked fine at cold temperatures but it pisses coolant everywhere under pressure. Back to square one.
You used RTV on it too right?
F20turbo is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2006, 07:39 PM   #19
Elite Member
iTrader: (3)
 
Join Date: May 2006
Location: Houston, TX
Posts: 2,900
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by AndyFloyd View Post
You used RTV on it too right?
I never have and have not had any leaks (3x water pump changes)... my guess would be the gasket installed backward, or it got crimped on an edge or something.
Arkmage is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2006, 07:40 PM   #20
Senior Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 737
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Arkmage View Post
I never have and have not had any leaks (3x water pump changes)... my guess would be the gasket installed backward, or it got crimped on an edge or something.

Yeah, that could also be it....that paper gasket would easily get crimped.
F20turbo is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noob to Miataturbo from MA JxPhan Meet and Greet 3 10-02-2015 03:17 AM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM
VR6 to Miata Swap ScrapinMX5 Meet and Greet 8 09-28-2015 02:04 PM
First Miata Rhidell Meet and Greet 1 09-27-2015 10:42 AM
WTB: Megan EZ street coilovers Rhidell WTB 1 09-26-2015 05:27 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:35 PM.