STILL having problems with the car - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


DIY Turbo Discussion greddy on a 1.8? homebrew kit?

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-28-2007, 07:11 PM   #1
I'm Miserable!
Thread Starter
iTrader: (5)
 
bryantaylor's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: jacksonville, fl
Posts: 1,720
Total Cats: 0
Default STILL having problems with the car

set-up is: 13g running 9-10psi. small front mount, 2 inch charge pipes going to 2.5 just before the throttle body. 255 fuel pump. cartech FMU, 2.5inch downpipe. AEM wideband.

what is wrong: basically, runs like ****. i did have 310cc out of a 89 probe gt, they had a square connector, so i spliced in the new plugs. the car was VERY rich all the time, even with the fmu adjusted so the bleeder is all the way out and the center screw just barley in. random studder and bog. HORIBLE gas milage got 100 miles for 3/4 tank. i tried adjusting the AFM by the screw and the clock spring, and wasnt getting any results. the screw would help idle some, but the clockspring would have no affect at all. the car also will idle how ever it wants to, sometimes it will idle near stoch, sometimes very lean, sometimes rich.

i have tried: rx7 afm - no change
replaced the plugs and O2 sensor each 3 times - no change
swaped 2 different sets of stock injectors - runs a tad better, but now its lean everywhere most of the time. fmu is set where bleeder is all the way in and the center screw is adjusted in a bunch more (50 ish base psi.) but it will randomly go real rich or real lean. for example, it usually cruises about 14:1 but will randomly go to about 10:1. when you lean into the gas, it will go to like 15-16:1. when you go WOT, it will stay lean and then drop to about 12.5:1-13:1, but half the time it will just stay lean while under a WOT run.

i really am baffled on this. i have took apart the CAS and cleaned it up with carb cleaner, still no difference. i have also took apart the coilpack and cleaned up all the connections on it, still, no help. the car has NO CEL on and when i run the codes, nothing comes up. any ideas on what else i can check or any ideas on what could be the possible source of the problem?
bryantaylor is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2007, 07:28 PM   #2
Guest
 
Join Date: Mar 2006
Location: So Cal
Posts: 407
Total Cats: 0
Default

the walbro 255 is overkill and unnecessary....almost everyone runs a 190. (as stated in scotts turbo FAQ) Might be the problem but im no genius
krayzrac3r is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2007, 07:53 PM   #3
I'm Miserable!
Thread Starter
iTrader: (5)
 
bryantaylor's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: jacksonville, fl
Posts: 1,720
Total Cats: 0
Default

it has been in for a long time, ran fine all motor and on a 75 shot. and by a fuel pressure guage the pressure is right on.
bryantaylor is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2007, 08:34 PM   #4
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,892
Total Cats: 1,792
Default

does is run on stock injectors and AFM....start eliminating sources of badness.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2007, 08:38 PM   #5
I'm Miserable!
Thread Starter
iTrader: (5)
 
bryantaylor's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: jacksonville, fl
Posts: 1,720
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
does is run on stock injectors and AFM....start eliminating sources of badness.
kinda. stock injectors and afm are in right now, but still have the lean and random rich condition as listed above.
bryantaylor is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help multi issues here! ReallyRottenTurbo MEGAsquirt 4 09-22-2015 01:49 PM
Mystery Engine Trouble. Halp, mt.net! vehicular General Miata Chat 12 09-14-2015 04:17 PM
Twitchy car (tail happy problem) bigben Race Prep 16 09-11-2015 04:41 PM
Annoying little leaks AlwaysBroken Engine Performance 5 09-06-2015 01:53 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:46 PM.