Newbie question - emanage ultimate - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


E-Manage Post your questions about greddy e-manage installation and tuning here.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-20-2008, 09:32 PM   #1
Newb
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 8
Total Cats: 0
Default Newbie question - emanage ultimate

Bare with me please, I'm totally new to this. I'm trying to get an emanage ultimate setup on a 2004 MazdaSpeed Miata. I have a boomslang harness, greddy pressure sensor and the AEM UEGO wideband. My goal is to put 430cc injectors in and an upgraded turbo (from Deadbolt) that I have. Currently I have 305cc injectors installed and just want to get it working right then install the bigger injectors and upgraded turbo and take it to a place here in Houston (authorized tuner) that I've already spoke with that will tune it.

I installed the emanage ultimate yesterday and while the car runs better than before installing it's not doing anything when I run map trace. I/J adjustment map1 just outputs zero's (factory ECU), it bounces around in yellow but always stays zero.
I have set the EMU software under parameter settings front panel tab option 1 to the greddy pressure sensor and option 2 is A/F meter > other > 9.00 to 17.00. Under parameter settings for A/F target tab the affected map is I/J adjustment map1. Under that same tab I have water temp 30 to 95 c (changed from original 80 to 95 C just to see if it would make a difference) / throttle position 5% (changed from original 90% just to see if it would make a difference) / start time 120 sec / feedback cycle 200ms / feedback amount 0.5 %.

Remember we all have to start somewhere (lol), any input / ideas would be greatly appreciated.
mojobama is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2008, 11:54 PM   #2
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Aug 2007
Location: North Cackalackey
Posts: 716
Total Cats: 2
Default

upload em2 file and well go from there.
musanovic is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2008, 08:22 AM   #3
Newb
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 8
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by musanovic View Post
upload em2 file and well go from there.
Ok here it is, but I tell you it's pretty empty.

http://www.mediafire.com/?ljwjdnt3xti

Thanks
mojobama is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2008, 11:20 AM   #4
Newb
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 8
Total Cats: 0
Default

I believe I've found the problem, I was not getting any output voltage from the widebands 0-5v cable to the emanage ultimate. I was getting voltage output when I tested direct from the wideband cable. I had a bad crimp connection - reworked and now there's output to the ultimate and it's doing it's job.
mojobama is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2008, 05:09 PM   #5
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Aug 2007
Location: North Cackalackey
Posts: 716
Total Cats: 2
Default

good to see you found your own mistakes i like that. keep us updated.
musanovic is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2008, 05:12 PM   #6
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Aug 2007
Location: North Cackalackey
Posts: 716
Total Cats: 2
Default

ps. maybe you want to make all maps read the same. one you are using voltage in the ignition and the others are greddy pressure sensor. also not sure why you have data in the airflow adjustment map? is there a need for that? maybe you want to look at it and make everything uniform.
musanovic is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2008, 05:29 PM   #7
Newb
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 8
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by musanovic View Post
ps. maybe you want to make all maps read the same. one you are using voltage in the ignition and the others are greddy pressure sensor. also not sure why you have data in the airflow adjustment map? is there a need for that? maybe you want to look at it and make everything uniform.
Yes I zero'ed that out this morning before starting up again. I think I'm going to go with the bigger injectors tomorrow if I can find the time and see how it reacts. Thanks again.
mojobama is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2008, 06:09 PM   #8
Senior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fayetteville NC
Posts: 828
Total Cats: 0
Default

A/F meter > other > 9.00 to 17.00. If I remmeber right, this is not correct if you are using an AEM ugeo wideband. Mine was like 8.50 to 20 something. I'll see if I can find it when I get home tonight and email it to you.
msydnor is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2008, 11:48 PM   #9
Newb
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 8
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by msydnor View Post
A/F meter > other > 9.00 to 17.00. If I remmeber right, this is not correct if you are using an AEM ugeo wideband. Mine was like 8.50 to 20 something. I'll see if I can find it when I get home tonight and email it to you.
Great let me know (I'll email you to remind you)


Thanks
mojobama is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2008, 03:00 AM   #10
Senior Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Orlando FL - UCF
Posts: 688
Total Cats: 1
Default

Yeah if you could find the range needed for the UEGO I would appreciate it too.

I thought it was like 10 to 19.98???

I could be wrong though (probably the problem)
coastertrav is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2008, 08:18 AM   #11
Newb
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 8
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by coastertrav View Post
Yeah if you could find the range needed for the UEGO I would appreciate it too.
I thought it was like 10 to 19.98???
I could be wrong though (probably the problem)
I've got the AEM UEGO wideband manual and it does state the values to enter in for the AEM EMU and it's 10 to 19.98 but I don't know if that's correct for the emanage ultimate or not but I'm "assuming" it is?
MSYDNOR where did you get your numbers from?

Thanks!
mojobama is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2008, 09:32 AM   #12
Senior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fayetteville NC
Posts: 828
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by mojobama View Post
I've got the AEM UEGO wideband manual and it does state the values to enter in for the AEM EMU and it's 10 to 19.98 but I don't know if that's correct for the emanage ultimate or not but I'm "assuming" it is?
MSYDNOR where did you get your numbers from?

Thanks!
Maybe I am wrong. I used the number that came with the AEM. On the chart it had a range for GAS and Lamda (I think). I used the numbers for gas. maybe that was incorrect?
msydnor is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2008, 10:48 AM   #13
Newb
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 8
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by msydnor View Post
Maybe I am wrong. I used the number that came with the AEM. On the chart it had a range for GAS and Lamda (I think). I used the numbers for gas. maybe that was incorrect?
Who knows (lol), I'm looking at the AEM manual and it shows starting at 0V or 0.683 Lambda = Gasoline AFR 10.00 and ends at 4.99V or 1.365 Lambda = Gasoline AFR 19.98. Maybe there's a diffrence in the AEM UEGO you have, I have the all-in-one with the gauge and I think you stated you don't have the gauge.... I don't know
mojobama is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Raleigh: Fiberglass headlight scope, 1.6L ECU, AFM, Hardtop latches, more bigmackloud Miata parts for sale/trade 13 09-22-2017 01:34 PM
15x10 - 15x11 6UL @ 949 Racing emilio700 Wheels and Tires 151 06-02-2017 03:36 PM
1994 Spec Miata Race Car SM/SM2/SSM For Sale Quinn Cars for sale/trade 6 10-23-2016 08:58 AM
Low oil pressure after 1.8 swap and new turbo setup JesseTheNoob DIY Turbo Discussion 15 09-30-2015 03:44 PM
NA Seat Sliders and Seat Belt Receivers skipstr Miata parts for sale/trade 2 09-28-2015 11:53 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:48 PM.