99 no spark/no fuel fuel inj fuse blows immediately - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


ECUs and Tuning Discuss Engine Management, Tuning, & Programming

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 05-20-2015, 12:18 AM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: May 2014
Location: Pardeeville Wisconsin
Posts: 35
Total Cats: 2
Default 99 no spark/no fuel fuel inj fuse blows immediately

I'm having a issue on my 99.
I redid rod bearings in it and tossed the motor back in and now I have a no start condition.

The car ran fine before the rebuild so it's clearly something I did.

The fuel inj fuse pops almost immediately. Before it blows, everything appears to work, pump kicks on and I get a check engine light with key in run position.

When the fuse blows I get no fuel pump obviously, and no check engine light along with no spark. Does this seem proper?
Tickle is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2015, 10:18 AM   #2
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,904
Total Cats: 1,793
Default

something on the your white/red or white/blue power wires is shorted.
Braineack is online now   Reply With Quote
Old 05-20-2015, 10:20 AM   #3
Newb
Thread Starter
 
Join Date: May 2014
Location: Pardeeville Wisconsin
Posts: 35
Total Cats: 2
Default

Where should I be looking for these? I know I banged the ppf frame up a little trying to get it back in. Are they located there?
Tickle is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2015, 11:03 AM   #4
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,904
Total Cats: 1,793
Default

both cam sensors, fuel pump relay, VIC, EGR valve, MAF, purge solenoid, egr solenoid, Canister Drain Cut Valve, tank pressure control valve, injectors.
Braineack is online now   Reply With Quote
Old 05-20-2015, 11:09 AM   #5
Newb
Thread Starter
 
Join Date: May 2014
Location: Pardeeville Wisconsin
Posts: 35
Total Cats: 2
Default

Thanks a lot. I'll check when I get done with work. I had a sneaky suspicion it has to be something to do with the loom that runs over the top of the injectors.
Tickle is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2015, 11:02 PM   #6
Newb
Thread Starter
 
Join Date: May 2014
Location: Pardeeville Wisconsin
Posts: 35
Total Cats: 2
Default

Just wanted to give a big thanks. I found the fault. I pinched a wire for the crank sensor in the pan when I put it back on. What a amature mistake. I wouldve been looking at my fuel pump for a long time had you not responded.
Tickle is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 59 12-15-2017 09:00 PM
Walbro 255lph Fuel Pump $50 lsc224 Miata parts for sale/trade 2 10-01-2015 10:17 AM
"Chimney Ethanol" E100 MiataGarage Engine Performance 5 09-30-2015 12:04 AM
In need of base map for stock 1997 brandonbkd MEGAsquirt 0 09-29-2015 12:52 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:10 AM.