Car wont start with bipes - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


ECUs and Tuning Discuss Engine Management, Tuning, & Programming

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 09-24-2009, 11:28 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Location: Pineville,LA
Posts: 174
Total Cats: 0
Default Car wont start with bipes

Ok so I finally get the bipes in the mail did everything the directions told me to do set the timing to *4 but it wont start, but if I take the out and in switch were the harness hooks up to the bipes and put them together it will start can anyone help me???
chris824 is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2009, 02:23 PM   #2
Former Vendor
 
Join Date: Jun 2006
Location: Bell Tuning & Performance
Posts: 1,338
Total Cats: -78
Default

Give Tim a call @ 830.438.2890. He is our resident Bipes expert.
Stephanie
Stephanie Turner is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2009, 03:02 PM   #3
Elite Member
iTrader: (14)
 
Join Date: Mar 2006
Location: Edmonton, AB
Posts: 4,921
Total Cats: 0
Default

Don't rule out the bipes being bad. A couple of years ago I had the same experience, turned out it was a bad unit. It is pretty simple, and you've pretty much verified your wiring by jumping the harness ...
jayc72 is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2009, 03:27 PM   #4
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,900
Total Cats: 1,792
Default

It's the wire you cut and spliced into. Make sure you did that correctly.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2009, 03:49 PM   #5
Elite Member
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2008
Location: Livonia, Michigan
Posts: 5,684
Total Cats: 10
Default

Quote:
Originally Posted by chris824 View Post
Ok so I finally get the bipes in the mail did everything the directions told me to do set the timing to *4 but it wont start, but if I take the out and in switch were the harness hooks up to the bipes and put them together it will start can anyone help me???
I told you to just wait for the MS but NO! I want more boost now. See, thats what you get.
buffon01 is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2009, 03:42 AM   #6
Elite Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Oct 2007
Location: Dallas
Posts: 1,841
Total Cats: 0
Default

What did you find out?

Was it bad?
Toddcod is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2009, 08:21 AM   #7
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Location: Pineville,LA
Posts: 174
Total Cats: 0
Default

I shipped it out to the bipes guy and he said he would check it for free so IM just waiting for an email back from him now.
chris824 is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2009, 08:23 AM   #8
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Location: Pineville,LA
Posts: 174
Total Cats: 0
Default

in the mean time intercooler build O yea
chris824 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
elesjuan's mediocre 95 Miata adventure (google fiber edition) elesjuan Build Threads 8 02-16-2016 09:36 PM
Help multi issues here! ReallyRottenTurbo MEGAsquirt 4 09-22-2015 01:49 PM
ms2e No Rpm Signal Dobzeh ECUs and Tuning 5 09-17-2015 03:56 PM
Twitchy car (tail happy problem) bigben Race Prep 16 09-11-2015 04:41 PM
Grinding into 5th and coasting shanesauce General Miata Chat 1 09-06-2015 09:47 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:58 PM.