Cruise Control - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-10-2009, 11:08 PM   #1
Hear me Meow
Thread Starter
iTrader: (3)
 
skidude's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Outside Portland Maine
Posts: 1,994
Total Cats: 13
Default Cruise Control

So, I didn't properly shield my cruise control cable, and I melted it. So I bought a new one from Planet Miata. I also bought the actuator.

I installed these things, and my cruise control still doesn't work. What are the other parts of the system, and where can I find them on the car?

For what it's worth, the automatic volume-with-speed thing stopped working properly at about the same time I melted the cable (coincidence maybe?), so now that function only works when the cruise control system is on.

Any ideas on what I might need to do to fix this problem?
skidude is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2009, 11:48 PM   #2
Senior Member
iTrader: (10)
 
Join Date: Apr 2007
Location: Ohio
Posts: 800
Total Cats: 3
Default

What always bites me is the little rubber stopper thingy on the pedal arm (brake or brake and clutch both...can't remember). Make sure yours haven't fallen off or otherwise gone missing. they look like a little button made of rubber. First time I lost one I didn't know what it was and threw it out thinking it must be some part from a toy or something.....

What's the switch at top of clutch pedal? - MX-5 Miata Forum

(hope that link is allowed...)
soloracer is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2009, 03:06 PM   #3
Hear me Meow
Thread Starter
iTrader: (3)
 
skidude's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Outside Portland Maine
Posts: 1,994
Total Cats: 13
Default

Would that explain why the audio adjustment only works when the cruise control is switched on?
skidude is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2009, 03:50 PM   #4
:(
iTrader: (7)
 
Join Date: Jul 2006
Location: nowhere
Posts: 8,281
Total Cats: 2
Default

my gues is rpm signal snafu
the cruise just monitors the vac and maintains it.
magnamx-5 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2009, 08:14 PM   #5
Hear me Meow
Thread Starter
iTrader: (3)
 
skidude's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Outside Portland Maine
Posts: 1,994
Total Cats: 13
Default

What do you mean rpm signal snafu? How do I test that?
skidude is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2009, 08:19 PM   #6
:(
iTrader: (7)
 
Join Date: Jul 2006
Location: nowhere
Posts: 8,281
Total Cats: 2
Default

somewhere the system picks up a rpm signal as reference for your radio adjustment etc find that and you will likely find what is wrong.
magnamx-5 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Another Cast Manifold Corky Bell Prefabbed Turbo Kits 18 11-22-2016 10:01 PM
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
1991 special edition with hard top full part out JC, NJ russian Miata parts for sale/trade 6 10-08-2015 04:01 PM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
Got bad Crank Angle Sensor and Random Misfire codes, but runs fine. Greasyman General Miata Chat 2 09-28-2015 11:44 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:39 AM.