hesitation during accelleration and cruise - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-19-2008, 05:20 PM   #1
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 8,782
Total Cats: 119
Default hesitation during accelleration and cruise

I've got a problem that started yesterday in my 03 running a Hydra and begi s5... When I apply partial throttle in most any gear I'm getting hesitation and it randomly is hesitating during cruise.. I plugged up the laptop and it goes rich when it hesitates and then egts drop. Sometimes I can floor it and the car doesn't accellerate at all. Idle is aok. Full throttle is sort of ok-- there's some little bits of hesitation during the rpm sweep there too.

Does this sound like my plugs have gone bad? I only put them in about 7k miles ago... I'm running stock coils.

Sorry if this is elementary. I'm a mechanical noob.
Faeflora is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2008, 05:54 PM   #2
Elite Member
iTrader: (9)
 
Saml01's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: NYC
Posts: 5,730
Total Cats: 2
Default

Could be an Easter egg implemented into the code of your hydra ecu. Pretty much screws up your driveability around the time they expect a new firmware release. Guess what, they just had one.
Saml01 is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2008, 06:21 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: San Diego to LA, CA
Posts: 297
Total Cats: 0
Default

Looks like Samlo1 hit this nail on the head.

https://www.miataturbo.net/forum/showthread.php?t=22588
91NApeewee is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2008, 12:06 AM   #4
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 8,782
Total Cats: 119
Default

yes, i'm very excited except that my car will be immobile while jeremy is flashing my rom...

any other ideas about what's wrong with my poor car?
Faeflora is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2008, 10:20 AM   #5
Newb
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 15
Total Cats: 0
Default

Is the Hydra rom flash helped ? or was it something else ?
Jean is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2008, 05:01 PM   #6
Junior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 127
Total Cats: 0
Default

Your O2 sensor might be bad or your cat might be getting clogged
flyingeunos is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1991 special edition with hard top full part out JC, NJ russian Miata parts for sale/trade 6 10-08-2015 04:01 PM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
Got bad Crank Angle Sensor and Random Misfire codes, but runs fine. Greasyman General Miata Chat 2 09-28-2015 11:44 AM
VE values too low? compuw22c MEGAsquirt 4 09-12-2015 08:42 PM
Missfires on idle and cruising (no load) emarkey DIY Turbo Discussion 2 09-05-2015 07:59 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:34 AM.