LINK LC-1 install HELP!! - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-12-2008, 06:48 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2008
Location: Sunapee, NH
Posts: 188
Total Cats: 0
Default LINK LC-1 install HELP!!

Alright... I think the name is self explanitory... I'm this far... seperated the wires white and blue to go to the link. The rest are staying in the engine compartment according to directions from http://www.lightweightmiata.com/wbo2/wbo2.htm ... My question is is it the same with a 6wire config as a 7 wire config? it seems odd to me that only 3 wires are going to be connected to something other than ground...?

Thoughts... Advise... All welcome and appreciated!

PS. yes I have done a search and I have even posted in some threads but to no avail of help
highroller101 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2008, 09:49 PM   #2
Elite Member
iTrader: (5)
 
m2cupcar's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlanta
Posts: 7,240
Total Cats: 290
Default

I hooked mine up over a year ago. Don't remember anything because, well it was an uneventful install.

From lightweightmiata:
Connect the WHITE and GREEN ground wires from the LC-1 control box and the BLACK wires from the LED and switch to the engine block
and from the LC-1 Manual v1.9
* 3.1 If you have an LC-1 with only 7 stripped ends the wiring is as follows:
a. Red 12V supply
b. Blue Heater Ground
c. White System Ground
d. Yellow Analog out 1
e. Brown Analog out 2
f. Green Analog Ground
g. Black Calibration wire
yet you said:
white and blue to go to the link
So that might cause a problem.

Yes, there are three grounds from the controller. DO NOT anchor the GREEN Analog Ground with anything else.

I just downloaded v1.9 of the manual and I can't see anything confusing there.
m2cupcar is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2008, 10:10 PM   #3
Elite Member
iTrader: (9)
 
Saml01's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: NYC
Posts: 5,730
Total Cats: 2
Default

Ground all the grounds to the same point including the ground for your gauge and make sure that point is grounded to the link as well.

LC1 is really picky about grounds and any problems you have at first will all be ground related until you do the above things.
Saml01 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2008, 10:56 PM   #4
Elite Member
iTrader: (5)
 
m2cupcar's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlanta
Posts: 7,240
Total Cats: 290
Default not totally uneventful

The only reason I stated that is because my analog signal was whacked until I isolated the ground from the power ground. Throughout my entire project I've had bad experience sharing power grounds with signal grounds every time. So I'll leave it in agreement that grounds are usually the culprit if there are issues.
m2cupcar is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2008, 06:02 AM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2008
Location: Sunapee, NH
Posts: 188
Total Cats: 0
Default

worked on the car from 6 til 4am... LC-1 is installed and was a huge biotch to install. gauge still isnt wired because i was too tired. Coolant re-route is done utilizing most stock parts... looks pretty sweet too! did some other little things round the car... like mess with timing... ended up ripping the motor apart 3 times to fix timing(1 tooth off on the sprockets
highroller101 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2008, 09:53 AM   #6
Elite Member
iTrader: (5)
 
m2cupcar's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlanta
Posts: 7,240
Total Cats: 290
Default

I'm still not sure what difficulty is for the installation. There's just not that much wiring. Having gotten the cam timing wrong three times- maybe you just need to slow down. Double check things before executing/completing the task?
m2cupcar is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2008, 03:38 AM   #7
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2008
Location: Sunapee, NH
Posts: 188
Total Cats: 0
Default

Alright huge question, After I installed the WB i took the car for a ride... it doesnt like to idle when cold (normal for my link), but as soon as you step on the gas the car sputters and wants to die.. it even backfired once. Is this because I need to tune it with the WB? or is this a timing issue? @idle timing is at 10*
highroller101 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2008, 10:37 AM   #8
Elite Member
iTrader: (5)
 
m2cupcar's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlanta
Posts: 7,240
Total Cats: 290
Default

Have you tuned it yet? WB is for auto/tuning boost. NB is for auto/tuning the rest. If it was having idle trouble before the WB, then it's not the WB causing the idle problem.
m2cupcar is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2008, 11:12 AM   #9
Elite Member
iTrader: (9)
 
Saml01's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: NYC
Posts: 5,730
Total Cats: 2
Default

Yea man listen to M2Cup, I would load up a PNP table and start all over.
Saml01 is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2008, 02:08 AM   #10
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2008
Location: Sunapee, NH
Posts: 188
Total Cats: 0
Default

it was a loose vaccuum line making the turbo konk out. Now i need to figure out how to tune better because i feel like i should be getting more
highroller101 is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2008, 03:40 PM   #11
Elite Member
iTrader: (5)
 
m2cupcar's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlanta
Posts: 7,240
Total Cats: 290
Default

Save some dough up and find a "pro" tuner with Link familiarity and a dyno. That's the best way to learn IMO. You'll leave with a better tune, more power and get some schoolin' on your ecu.
m2cupcar is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Buzzing from driver side of engine bay? (MS3 install) nick470 MEGAsquirt 7 06-16-2017 02:53 PM
OTS Bilstein to motorsports ASN conversion stoves Suspension, Brakes, Drivetrain 5 04-21-2016 04:00 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Walbro 255lph Fuel Pump $50 lsc224 Miata parts for sale/trade 2 10-01-2015 10:17 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:05 AM.