Motor dies doing 80 mph for no reason. Updated on page 2 - Page 2 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-22-2009, 10:49 PM   #21
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Outside of the Loop-ATL
Posts: 754
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by samnavy View Post
Have you done any engine or harness electrical mod's to the car? Bipes perhaps?

Nope the only time I messed with the harness was to extend the CAS harness for the 1.8 swap
wildfire0310 is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2009, 11:55 PM   #22
Elite Member
iTrader: (12)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Hermosa Beach, CA
Posts: 2,575
Total Cats: 11
Default

Quote:
Originally Posted by wildfire0310 View Post
Nope the only time I messed with the harness was to extend the CAS harness for the 1.8 swap
check it. and does the tach move when you are cranking it?
cardriverx is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2009, 02:11 AM   #23
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Outside of the Loop-ATL
Posts: 754
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by cardriverx View Post
check it. and does the tach move when you are cranking it?

yea I am thinking of redo the wiring anyway as I did a quick job the first time and it isn't pretty so I am wondering if my Ne signal means that wire just came lose at 80 mph.

once I get off work and it is day light I will try cranking the again. My neighbors don't like my car as it is. so don't feel like pissing them off at 1 in the morning.
wildfire0310 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2009, 10:51 AM   #24
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Outside of the Loop-ATL
Posts: 754
Total Cats: 0
Default

updated::

So I found out why my car randomly died

Name:  IMG_0095.jpg
Views: 1
Size:  84.4 KB

For some reason that seem like that just may cause a car to randomly died :lol:

I did get the car running again but now the car is bogging under load. I need to sit down with it and figure out if I happen to have an leaks or what not. It started to get late once I got the car running and my neighbors were already getting pissed about how loud my car was just idling and free reving.

BTW thanks for everyone
wildfire0310 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2009, 11:21 AM   #25
Elite Member
iTrader: (5)
 
m2cupcar's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlanta
Posts: 7,236
Total Cats: 288
Default

now that was easy wasn't it?
m2cupcar is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2009, 07:44 PM   #26
Elite Member
iTrader: (21)
 
paul's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Point Pleasant, NJ
Posts: 2,957
Total Cats: 2
Default

Quote:
Originally Posted by paul View Post
CAS - when starting you should see an rpm signal in megatune. no reading, no cas. you will get no spark and no fuel

Coilpack - obviously no spark. spark plugs will be wet with fuel

Fuel pump - you will still have spark but no fuel.

I just asked Milton and he bets $5 it's your CAS. Remember, no spark, no fuel = CAS.

Milton wants his ******* $5 or he'll rip your face off. Paypal it to [email protected]
paul is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2009, 07:49 PM   #27
Elite Member
iTrader: (21)
 
paul's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Point Pleasant, NJ
Posts: 2,957
Total Cats: 2
Default

Milton:

paul is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2009, 08:13 PM   #28
Elite Member
iTrader: (5)
 
Atlanta93LE's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Marietta, GA
Posts: 2,198
Total Cats: 1
Default

That's a pretty sweet dog. He looks like he is rather proud of that sweater. Nice threads, Milton.
Atlanta93LE is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2009, 12:20 PM   #29
I EAT CUM
iTrader: (6)
 
Join Date: Sep 2008
Location: Redneck, Texas
Posts: 1,218
Total Cats: -1
Default

sweater dog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!111!!!!!!!!!!!one!!!!!11!!!
Turbo_4 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LucaCarMods's Boosted Dutch Miata Build! LucaCarMods Build Threads 11 02-14-2016 07:13 AM
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Expected intake temps on the track? tazswing Race Prep 20 10-03-2015 12:04 PM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
Are my coils failing? viriiguy General Miata Chat 5 09-28-2015 08:39 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:22 PM.