not my alternator! moar plez halp please. - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-12-2010, 12:02 AM   #1
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 8,782
Total Cats: 119
Default not my alternator! moar plez halp please.

---starting a new thread because it's appropriate.

I changed out my alternator thinking that it was fucked. I was wrong. It's not.

Here's what's going on:

-My battery is fine and healthy- 12v measured at the terminals
-At the alternator I see about the same- 11v or so
-In the hydra readout (should be the same for any ECU) I see about 11
-When I start it up, voltage drops down to around 10.8. If I turn the lights on, it drops immediately to about 10.4.
-changing the "gain" in the voltage regulation map doesn't do ****.

This **** used to work.

Any ideas of what to check now?

I am not sure where the alternator control wires end up. I can only see them ending up in the big fat harness at the transmission tunnel entrance.
Faeflora is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 12:03 AM   #2
I'm a terrible person
iTrader: (19)
 
FRT_Fun's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Arizona
Posts: 7,293
Total Cats: 180
Default

NICE TITLE JACK ***
FRT_Fun is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 12:17 AM   #3
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 8,782
Total Cats: 119
Default

WTF is this stupid plug? The wire is yellow and red. Please tell me that it is the dick sucker that makes my car not go.

[IMG][/IMG]
Faeflora is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 12:19 AM   #4
I'm a terrible person
iTrader: (19)
 
FRT_Fun's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Arizona
Posts: 7,293
Total Cats: 180
Default

There is a single wire that goes to your alternator and one that goes to your oil pressure sensor (at least on the 97s)... it could be either one of those. Or was it to the starter... I can't remember.

What year do you have?
FRT_Fun is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 12:39 AM   #5
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Grayslake IL
Posts: 410
Total Cats: 2
Default

NB alternator has 3 wires, two of them in a plug that goes back to the hydra/something, and one is the battery cable, that plug probably goes to the Oil pressure gauge.

edit I meant alternator

Last edited by Aricjm15; 11-12-2010 at 12:54 AM.
Aricjm15 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 01:27 AM   #6
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 8,782
Total Cats: 119
Default



**** ME IN BOTH EARS AND CALL ME SANTA I UNFUCKED IT

Thoise two wires do just go to hydra and I didnt change **** regarding hydra except for the map. So I figured **** you map you're fucked.

And it was the map. Jeremy must have sent me a new map for a self-regulating alternator. The input for the alternator map was set to TPS, not voltage.

Suck a ****! It works! ***** on your face! All hail the king baby!
Faeflora is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 01:36 AM   #7
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Grayslake IL
Posts: 410
Total Cats: 2
Default

Nice. Might want to make sure all the inputs are setup then, "input follower" and all that bullshit.
Aricjm15 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 02:50 AM   #8
Elite Member
iTrader: (24)
 
Join Date: Jul 2007
Location: Cypress, TX
Posts: 3,778
Total Cats: 35
Default

This thread is entertain.
Bryce is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 02:51 AM   #9
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 8,782
Total Cats: 119
Default

Quote:
Originally Posted by Aricjm15 View Post
Nice. Might want to make sure all the inputs are setup then, "input follower" and all that bullshit.
Hmm, where do you find the inputs? I see the outputs in Settings 1.

BTW who set up your Hydra? Did you ever try the VE autotune? Any success?
Faeflora is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 02:53 AM   #10
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 8,782
Total Cats: 119
Default

Quote:
Originally Posted by FRT_Fun View Post
There is a single wire that goes to your alternator and one that goes to your oil pressure sensor (at least on the 97s)... it could be either one of those. Or was it to the starter... I can't remember.

What year do you have?
03. I guess it was for the factory oil pressure gauge. I have an aftermarket one now. That doesn't work.

What's funny is that the factory oil pressure gauge arm still swings to twelve noon whenever I start the car just as it did when it was plugged in ha ha. BTW the NB oil pressure gauge is a dummy gauge out of the box.
Faeflora is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 02:54 AM   #11
Murderator
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 36,174
Total Cats: 2,575
Default

boy are these titles with homo **** in them getting old.

some people are viewing from work you know
18psi is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 03:04 AM   #12
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 8,782
Total Cats: 119
Default

This is a farm forum.
Faeflora is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 10:56 AM   #13
y8s
2 Props,3 Dildos,& 1 Cat
iTrader: (8)
 
y8s's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Fake Virginia
Posts: 19,038
Total Cats: 406
Default

Quote:
Originally Posted by 18psi View Post
boy are these titles with homo **** in them getting old.

some people are viewing from work you know
did you just complain about stuff with homo **** in it? what site am I on?
y8s is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 12:20 PM   #14
Murderator
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 36,174
Total Cats: 2,575
Default

I wouldn't complain if it didn't interfere with my browsing at work

Kinda awkward when your boss walks up to you and one of the tabs in the browser says "**** IN MY *** FELLATIO HOMOFUCK ---- PROBE"
18psi is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 01:08 PM   #15
y8s
2 Props,3 Dildos,& 1 Cat
iTrader: (8)
 
y8s's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Fake Virginia
Posts: 19,038
Total Cats: 406
Default

your boss needs to loosen up.

I suggest **** IN HIS *** FELLATIO HOMOFUCK ---- PROBE
y8s is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 02:13 PM   #16
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Grayslake IL
Posts: 410
Total Cats: 2
Default

Quote:
Originally Posted by faeflora View Post
Hmm, where do you find the inputs? I see the outputs in Settings 1.

BTW who set up your Hydra? Did you ever try the VE autotune? Any success?
settings then the I/O tab

Mine is set up as aux1 being input follower and Aux2 is input follower feedback

VE autotune? My **** was setup by FM, but I have changed a few things around, nothing special though.
Aricjm15 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 02:26 PM   #17
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 8,782
Total Cats: 119
Default

Quote:
Originally Posted by Aricjm15 View Post
settings then the I/O tab

Mine is set up as aux1 being input follower and Aux2 is input follower feedback

VE autotune? My **** was setup by FM, but I have changed a few things around, nothing special though.
Ahh you are on 2.5.
Faeflora is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 02:29 PM   #18
Elite Member
iTrader: (2)
 
fooger03's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Columbus, OH
Posts: 4,132
Total Cats: 187
Default

+1 on I don't read threads with offensive titles because I'm at work. I skipped over this thread twice when the name was jacked up, and I'm just now looking at it.
fooger03 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 02:38 PM   #19
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 8,782
Total Cats: 119
Default

fine, next tiem i will put the title in Azerbaijani
Faeflora is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 03:59 PM   #20
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Grayslake IL
Posts: 410
Total Cats: 2
Default

Quote:
Originally Posted by faeflora View Post
Ahh you are on 2.5.
****, I'm still on 2.17
Aricjm15 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
An Old Driver but a newbie in Miata Patriarca Meet and Greet 17 10-13-2015 02:34 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Another Alternator thread ihiryu General Miata Chat 9 09-28-2015 11:22 AM
MSM alt question ihiryu MEGAsquirt 7 09-20-2015 10:04 AM
Mystery Engine Trouble. Halp, mt.net! vehicular General Miata Chat 12 09-14-2015 04:17 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:35 AM.