Strange Electrical Issues - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-17-2009, 12:11 AM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2009
Location: Chicago
Posts: 19
Total Cats: 0
Default Strange Electrical Issues

Hey all, new member here, my first post! I'm active on a few forums, most of which are Motorcycle related but I just registered on here. I own a 1990 NA in red, 96k miles on her, 6k on a new tranny, power nothing, oldschool, cheap and incredibly fun!

I did not notice this when I purchased the car but she has a few electrical bugs that confuse me. I'm pretty mechanically inclined but I have no idea what's causing these issues. FWIW, I did check the FAQs section and couldn't find anything on either issue:

1: When the headlights are on, the taillights and brakelights remain on as if my foot was on the brake pedal. When the headlights are off the brakelights perform as normal in back but my front indicator lamps also act as brake lights by lighting up when the brake is applied. the top mount brake light stays on as well when the headlights are on. I was told it may be a burned out relay but wanted to run it by you all to see if anyone had dealt with this before.

2. This is probably due to the new transmission
that was put in before I bought her but when she's in 5th gear, the reverse lights light up.

In order to solve the reverse light issue, the bulbs were removed but it should be noted that even with the bulbs in and functioning, problem #1 remains. Any advice would be very much appreciated. TIA!!
SmartDrug is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2009, 01:10 AM   #2
:(
iTrader: (7)
 
Join Date: Jul 2006
Location: nowhere
Posts: 8,281
Total Cats: 2
Default

u prob have a 1057 bulb in the back vs 1157 and the current is bleeding off into the rest of the circiut. Some one went in the back and niger riged your bulb holder.
The reverse light comming on is a very weird one seems to me that someone rebuilt ur tranny and put the reverse indicator switch in a position to where 5th would activate it and not reverse that is hillarius but i have no easy solution for it
magnamx-5 is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2009, 05:11 PM   #3
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2009
Location: Chicago
Posts: 19
Total Cats: 0
Default

Got it!

Wiring from the trunk had become corroded over time, spliced in some new wires and bingo, she works fine.

Thanks for all the help!!

Now time to change her Naturally Aspirated status...
SmartDrug is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2009, 01:30 AM   #4
:(
iTrader: (7)
 
Join Date: Jul 2006
Location: nowhere
Posts: 8,281
Total Cats: 2
Default

Woot glad to be of help man. Do some more reading and get that **** boosted and nice
magnamx-5 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Raleigh: Fiberglass headlight scope, 1.6L ECU, AFM, Hardtop latches, more bigmackloud Miata parts for sale/trade 13 09-22-2017 01:34 PM
Buzzing from driver side of engine bay? (MS3 install) nick470 MEGAsquirt 7 06-16-2017 02:53 PM
Need help - Stock Balancer and Fastforward overlay pulleys Frank_and_Beans Supercharger Discussion 13 09-12-2016 09:17 PM
Bizarre connection issue? nick470 MEGAsquirt 1 09-30-2015 11:32 PM
Odd Steering issue interestedofold Suspension, Brakes, Drivetrain 5 09-29-2015 02:42 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:11 PM.